Yanacak Hiç Bir Yer Kalmayana Kadar

2021 yılında yaşanan orman yangınları belgesel oldu. “Yanacak Hiçbir Yer Kalmayana Kadar” isimli belgeseli Youtube’dan ücretsiz olarak izlemek mümkün

06 Ekim 2022 - 11:28

Bellek Atlası ekibinin üretimi olan ilk belgesel, “Yanacak Hiçbir Yer Kalmayana Kadar” YouTube’da yayınlandı. Rıfat Doğan, Doğa Tunca ve Osman Oğuz Çetin tarafından hazırlanan belgeselde iklim değişikliğinden orman yangınları sırasında yaşananlara, THK’nin erozyona uğratılmasına kadar birçok konu iç içe işleniyor.

İPM İklim Değişikliği Çalışmaları Koordinatörü Ümit Şahin, Tarım Orman-İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş, Ormancılık Politikası Uzmanı Pr. Dr. Erdoğan Atmış gibi isimlerin görüşlerinin yer aldığı belgeselde orman yangınlardan etkilenen yurttaşlar da yer alıyor. 

Bellek Atlası tarafından belgesele ilişkin yapılan açıklamada “Belgeselde; orman yangınları sırasında yaşananları, iklim değişikliği ve kuraklığın yangın oluşumuna etkilerini, yanlış tarım ve ormancılık politikalarının doğurduğu sonuçları, Türk Hava Kurumu'nun erozyona uğratılmasını ve ihale dışı kalmasını, ihmaller ve yönetimsizliğin duyurulmasının RTÜK ve akreditasyon uygulaması marifetiyle engellenmesini tüm boyutlarıyla işlemeye çalıştık. Fotoğraflarını ve görüntülerini bizimle paylaşan ve kullanma izni veren herkese teşekkürü borç biliyoruz.” denildi.

Belgeseli  https://www.youtube.com/watch?v=2Q0jMef46g4&t=1s  adresinden ücretsiz olarak izlemek mümkün.


ARŞİV