Yoğurtçu Parkı yenileniyor

Yoğurtçu Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan peyzaj projesi çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında sert zeminlerin onarım ve rehabilitasyonu yapılacak, yeşil alanlar ise yeniden düzenlenecek

07 Nisan 2022 - 10:10

Yarattığı koku ve pis görüntüsüyle uzun yıllar Kadıköylülerin kâbusu olan Kurbağalıdere’nin ıslah çalışmaları geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Islah çalışmalarının bitirilmesiyle birlikte Kurbağalıdere’nin komşusu olan Yoğurtçu Parkı da doğrudan Moda Sahili’ne bağlandı. Ancak kış aylarında meydana gelen şiddetli yağışların ardından meydana gelen su taşkınları parkı da olumsuz etkiliyordu. İBB’nin sorumluluğunda bulunan park için koruma kurulundan izin alınmasının ardından drenaj kanalı yapım ve altyapı çalışmalarına başlandı.

İBB BİLGİ VERDİ

İBB’nin verdiği bilgilere göre, yoğun yağışlar sonucunda drenaj sorunu yaşanan parkın fiziksel koşulları iyileştiriliyor.

Avan proje

Peyzaj projesi kapsamında sert zeminlerinin onarım ve rehabilitasyonu yapılacak, yeşil alanlar ise yeniden düzenlenecek. Aynı zamanda proje alanı, içerisindeki kültür varlıkları ile birlikte korunarak, kamuya açık bir yeşil alan olarak hizmet verecek. İBB, çalışmaların bu yıl içerisinde bitirilmesinin planlandığını da bildirdi.

Avan proje

Kadıköy’ün ve Anadolu Yakası’nın önemli yeşil alanlarından ve parklarından biri olan Yoğurtçu Parkı’nın toplam kullanım alanı 30 bin metrekare. Parkta toplam 662 adet ağaç bulunuyor. Ağaçların büyük kısmını ise çınar ve dişbudaklar oluşturuyor. Kadıköylülerin hem spor yapmak hem dinlenmek için kullandığı bu parkta basketbol sahası, çocuk oyun alanı, tenis sahası, koşu parkuru ve fitness alanı bulunuyor. Ancak su taşkınları sportif faaliyetlerin yapılmasına engel oluyordu. İBB’nin paylaştığı avan projeye göre bu alanların daha sağlıklı kullanılması hedefleniyor.

 

 


ARŞİV