Çalışanlara “TEMEL AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ”

Kadıköy Belediyesi, belediye çalışanlarına yönelik Kozyatağı Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda “Temel Afet Bilinci Eğitimi” başlattı

02 Ağustos 2018 - 15:17

Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları” hakkında 
yayımlanan  yönetmelik gereğince ele ele verdi, belediye çalışanlarına yönelik “Temel Afet Bilinci Eğitimi” başlattı.

16 Temmuz tarihinde başlayan, her hafta pazartesi, çarşamba ve perşembe günü Kozyatağı Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda yapılan eğitimin üçüncüsü de 1 Ağustos Çarşamba günü gerçekleşti. Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Zabıta Müdürlüğü çalışanlarının katıldığı eğitimde, eğitmen olarak Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama ve Kurtarma Takımı’ndan Binnazlı Saka yer aldı.

ÇALIŞANLARA YARARLI BİLGİLER

Kentsel Arama ve Kurtarma Takımı’ndan eğitmen Binnazlı Saka, afetin tanımı ve çeşitleri, aile afete hazırlık toplantısı yapılması, depremin nasıl meydana geldiği, depreme hazırlık, depremin tehlikesi ve riskleri, depremin risklerinin azaltılabilmesi için neler yapılabileceği, yapısal tehlikelerin neler olduğu, evlerde alınacak önlemler, alternatif çıkış yolları ve buluşma noktaları, acil durum çantasının önemi, ilk yardım ile ilk yardım eğitimi almanın önemi, depremdeki yangın riski, yangına müdahale, yangın söndürme cihazının önemi ile afete hazırlık becerileri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi.

5 BOYUTLU SİNEMA

Binnazlı Saka’nın Temel Afet Bilinci Eğitimi hakkında paylaştığı ayrıntılı bilgilerin ardından katılımcılar,  5 Boyutlu Sinema’da deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili 6 dakikalık eğitici film izledi. Filmin ardından katılımcılar Deprem Deneyim Odası’na geçti.  

DEPREM DENEYİM ODASI

Katılımcılar Deprem Deneyim Odası’nda gerçeğe yakın olarak simüle edilen sistem ile deprem sırasında neden “çök-kapan-tutun” yapılması gerektiğini, düşebilecek cisimlerden korunmak için mobilyaların sabitlenmesinin önemini, deprem sırası ve hemen sonrasında doğalgaz, su ve elektriğin neden ve nasıl kesilmesi gerektiğini tecrübe etti. Eğitimin ardından katılımcılara Çaresi Var isimli afete hazırlık rehberi kitabı ile aile afete hazırlık planı, deprem tehlike avı isimli bilgilendirme notları ve acil durum bilgi kartı verildi. 


ARŞİV