Anaokulu burslularını arıyor

Alternatif bir eğitim anlayışını benimseyen Başka Bir Okul Mümkün hareketinin, Moda’da açacağı anaokulu için burs başvuruları başladı

01 Eylül 2016 - 17:02

Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) İstanbul Anadolu Eğitim Kooperatifi tarafından, Moda’da Erken Çocukluk Merkezi’ne 2016 – 2017 okul yılında katılacak olan çocuklara ihtiyaçları oranında sağlanacak bursların başvurularını alınmaya başlandı.
3 - 6 yaş aralığı için çocuklara hizmet verecek olan anaokulun web sitesinde, “BBOM Okullarında burslar başarı değil ihtiyaç odaklıdır. Sosyal, kültürel, ekonomik farklılıkları olan çocukların bir arada eğitim-öğretim sürecine katılmalarını önemseyen, toplumsal adalet ilkesini gözeten özgün bir finansal yaklaşımla işletilen ve kar amacı gütmeyen BBOM okullarında; BBOM Derneği tarafından belirlenmiş olan ilkeler çerçevesinde tam (%100) ve kısmi (%75,%50,%25) olmak üzere okuldaki çocuk sayısının minimum %10’u oranında burs sağlanır. Bu oranın her yıl arttırılarak %25 seviyesine çıkarılması hedeflenir” deniliyor.
Çocukları için burstan yararlanmak isteyen ebeveynlerin, www.baskabirokulmumkun.net adresindeki formu 3 nüsha halinde doldurarak 5 Eylül’e dek Mühürdar Caddesi Akmar Pasajı 62/13 adresinde bulunan Zihni Müzik’e elden teslim etmeleri gerekiyor. Başvuru sahiplerine Eylül ayı içinde geri dönüş yapılacak, burslu çocukların okul ücreti, burs başvurusunun değerlendirilmesi sonucunda belirlenecek burs oranı kadar indirim uygulanarak hesaplanacak.

Detaylı bilgi için; Önder Küçükural 0507 848 33 06 [email protected]

32 ÇOCUK OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ALACAK
BBOM Derneği, çocuk haklarını hayata geçiren, çocukların kendilerini gerçekleştirmelerini sağlayan, katılımcı demokrasiyle yönetilen, ekolojik dengeye saygılı ve ticari kar amacı gütmeyen okul öncesi ve ilkokulların kurulması için hizmet veriyor. Moda’da açılacak anaokulu için, Anıtkabir’in mimarı Emin Onat’ın aslına uygun olarak restore edilen iki katlı evini kiralandı. Okulda yaklaşık 32 çocuk okul öncesi eğitim görecek.


ARŞİV