Belediye genç iletişimcilerin yanında

Kadıköy Belediyesi ve Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi arasında yapılan protokole göre Yeditepe Üniversitesi öğrencileri seçmeli ders olarak Kadıköy Belediyesi’nde ders ve staj görecek

26 Ekim 2018 - 11:02

Kadıköy Belediyesi, sosyal projeler konusunda iş birliği yaptığı kurumlara bir yenisini daha ekledi. Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi ile protokol imzalayan belediye, İletişim Fakültesi’nin Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü öğrencilerine kapılarını açarak, derste teorik olarak öğrendikleri konuları pratikte sınama şansı tanıyacak.

Protokol kapsamında fakültede, 20 öğrencinin katılımıyla “Yerel Yönetimlerde İletişim Uygulamaları” adı altında bir ders açıldı. Gazetecilik Bölümü, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Radyo – Televizyon ve Sinema Bölümü, Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümünde öğrenim gören üçüncü ve dördüncü sınıf İletişim Fakültesi öğrencileri, seçmeli ders olarak ‘Yerel Yönetimlerde İletişim Uygulamaları’ dersini seçebilecek, staj yapabilecekler. Bu derste 20 öğrenci Kadıköy Belediyesi’nin çeşitli birimlerine dağılarak yerel yönetimlerdeki iletişim politikalarını yerinden izleyecek. İzlemekle de kalmayıp yeni projeler üreterek belediyeyle birlikte uygulamaya koyacak. Protokolle ortaya konan bir diğer işbirliği ise uzun dönem stajyer öğrenciler konusunda. Üç buçuk ay staj yapan Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin bir kısmı stajını Kadıköy Belediyesi’ne bağlı birimlerde gerçekleştirecek.

Kadıköy Belediyesi binasında gerçekleşen imza törenine Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yanı sıra, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Billur Ülger, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Hürmeriç, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Onur Temürlenk, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayten Genç katıldı.

 “TEORİ VE PRATİK TAMAMLANACAK”

Protokol ile ilgili gazetemize konuşan Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Billur Ülger “Bizim isteğimiz öğrencilerimizin kamusal yerel uygulamalarla aslında yapacakları işleri gerçek bir yerde gerçek kişilerle yapmalarıydı. Bunun yanı sıra “bu kimlerle nerelerde yapılabilir?” diye düşündük. Herkesle yapılamayacağını biliyorduk ve Yeditepe Üniversitesi’nin imajına, profiline uygun bir belediye seçmek bizim için çok önemliydi. Bunun için en uygun belediye olarak düşündüğümüz Kadıköy Belediyesi’yle iletişime geçtik. “Neler yapabiliriz?” gibi bir beyin fırtınasının ardından bu iki fikir çıktı. Bu dönem başladı ders. Öğrenciler iki hafta boyunca oryantasyon gördüler; birimleri gezmeye başladılar. 2018-2019 güz döneminin bitimine kadar bu birimlerde çalışacaklar. Böylece teori ve pratik bir biriyle tamamlanacak. Bu imkanları sundukları için Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise kamu ve üniversiteler arasında böyle bir protokolün ilk kez yapıldığına dikkat çekerek “Geleceği gençlerle tasarlayacağız. Geleceğin gençlerle güzelleşeceğine, değişeceğine inanıyorum. Bu çalışma gençlerin enerjilerinin ve fikirlerinin yerel yönetimlere yansıması açısından önemli bir işbirliği olacak” dedi.   


ARŞİV