Belediyeden üniversite adaylarına ücretsiz destek

Kadıköy Belediyesi’nin üniversite sınavlarına hazırlanan lise mezunları ve 12. sınıf öğrencileri için açtığı ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarına kayıtlar devam ediyor

21 Mart 2025 - 09:18

Kadıköy Belediyesi’nin, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminden bu yana 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde düzenlediği kurslar, öğrencilere destek olmaya devam ediyor.  Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve özellikle ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmak için düzenlenen kurslarda, TYT ve AYT dersleri profesyonel bir dershane modeliyle öğretmenler tarafından veriliyor. Haftalık ve aylık deneme sınavlarının yanı sıra, ihtiyaç duyan öğrencilere birebir etüt dersleri de veriliyor. Ayrıca rehberlik hizmetleri ile öğrencilerin motivasyonunu artıracak, hedef belirlemelerini sağlayacak bireysel ve grup çalışmaları yapılıyor.

Mezun öğrenciler için kurslar hafta içi beş gün 09.30 - 15.00 saatleri arasında, haftada toplam 24 saat olarak düzenleniyor. 12. sınıf öğrencileri ise hafta içi üç gün 16.30 - 19.00 saatleri arasında 10 saat, Cumartesi günleri ise 10.00 - 17.00 saatleri arasında 8 saat olmak üzere, haftada toplam 18 saat ders alabiliyor. Deneme sınavları ise pazar günleri gerçekleştiriliyor. Bu kurslar sayesinde öğrenciler, düzenli ve planlı bir eğitimle üniversiteye hazırlanma şansı elde ediyor.

HER YIL ÖĞRENCİLERE DESTEK

Kadıköy Belediyesi'nin üniversiteye hazırlık kursları, bina kapasitesi ve personel olanaklarına bağlı olarak yılda en fazla 100 öğrenciye eğitim sunuyor. Bugüne kadar bu kurslardan toplamda 588 öğrenci yararlandı. Kursa katılan öğrencilerin yarısı iki ve dört yıllık üniversite programlarına yerleşme başarısı gösterdi. 

KURS KAYITLARI VE BAŞVURU TARİHLERİ

2025-2026 dönemi kurs kayıtları 17 Mart Pazartesi günü başladı ve 30 Eylül 2025 tarihine kadar devam edecek. Kontenjanlar sınırlı olduğu için erken başvuru yapan öğrencilerin kurslara katılma şansı daha yüksek olacak. Kurslara kayıt olmak isteyenler, Kadıköy Belediyesi'nin resmi web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak başvurularını gerçekleştirebilecek. Kontenjanlar dolduğunda ise yer boşalması durumuna göre yeni kayıtlar yapılacak.

KURSLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek olan üniversiteye hazırlık kursları, 18-29 Ağustos tarihleri arasında yapılacak seviye tespit sınavının ardından, 1 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve YKS sınav tarihine kadar devam edecek. Seviye belirleme sınavlarının sonucuna göre öğrenciler uygun gruplara yerleştirilecek ve akademik düzeylerine uygun bir eğitim alacaklar.

DETAYLI BİLGİ VE İLETİŞİM

Detaylı bilgi için Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'ne 0216 362 11 05 / 0216 362 11 09 telefon numaralarından ulaşılabilir.


 


ARŞİV