Çocuklar parklarda yazın tadını çıkarıyor

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin Özgürlük Parkı ile 23 Nisan Sahrayıcedit Parkı’nda düzenlediği yaz atölyeleri başladı. Çocuklar parkın huzur veren ortamında masal yazdı, müziğin ritmine eşlik etti

08 Ağustos 2024 - 09:57

Kadıköylü çocuklara sanatın kapısını açan Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi (ÇSM), çocukların yaz dönemine  neşe ve renk katmak için dolu dolu bir yaz atölye programı hazırladı. Maceracı kuklalardan uzay yolculuğuna, ritim atölyesinden parklarda dansa kadar keyif veren etkinliklerin olduğu yaz atölye çalışmaları, 6 Ağustos Salı günü başladı. Çocuklar, Özgürlük Parkı ile 23 Nisan Sahrayıcedit Parkı’nda 22 Ağustos tarihine kadar devam edecek atölyelerde öğretmen ve arkadaşlarıyla birlikte ormanda maceraya çıkacak, uzay yolculuğunda gezegenleri keşfedecek. 

Atölyelerin ilk günü olan 6 Ağustos Salı günü Özgürlük Parkı’na gittik, çocukların atölyelerine misafir olduk. Ağaçların gölgesinde, kuşların neşe veren sesinde, yaprakların çok hafif esen rüzgarla arkadaş olduğu o büyülü atmosferde kuş bakışı atölyeleri izledik.  Çocuklar, taçlar ülkesini kurdu, ülkenin kralı büyülü güçleriyle taçları ve o ülkenin insanları kurtardı. Mutlu son kral kuklaları ile taçlandırıldı.

“CANLI MÜZİK MUTLU ETTİ”

Çocuk Sanat Merkezi eğitmenlerinin verdiği müzik dinletisinin parka ayrı bir renk kattığı ortamda oğlu Mert ile parka gezmeye gelen Metin Sever, “Feneryolu’nda oturuyorum. Oğlum Mert ile parka dolaşmaya geldik. Müziği duydum. Kayıttan sandım. Canlı olduğunu görünce çok hoşuma gitti ve mutlu oldum. Evde ben de klavye ve gitar çalıyorum. Ama Mert’in canlı olarak burada izlemesi mutluluk verici. Özgürlük Parkı zaten etkinliğin olduğu bir park. Genellikle akşam saatlerinde oluyor. Sabah saatinde böyle güzel bir etkinliğin olması beni çok şaşırttı. Çok iyi geldi.“dedi. 

Öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte masal yazan ve kukla yapan Canan Baştürk, yaz atölyelerine severek geldiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Etkinlikten haberim vardı. Masal yazdık, kukla yaptık. Kuklam bana göre çok güzel oldu. Etkinlik çok keyifli geçti.”

“ÇOCUKLARA MİSAFİR OLDUK”

“Park çocukların güvenli alanı. Çocuk Sanat Merkezi’nde onlar bize misafir oluyor, parklarda ise biz onlara misafir olduk.” diyen ÇSM’de drama eğitmeni Serap Özcan, “Canan’ın da yer aldığı atölyede çocuklar masal yazdı. Biz sadece yönlendirme yaptık. Yazdıkları masalın karakterini anlatan kuklalar yaptılar. Her atölyede farklı masal ve karakterler oluyor. Bu masalımızda taçlar ülkesi ve kral vardı. Bu tür etkinlikler çocukları mutlu ediyor ve onların yaratıcılığını geliştiriyor.” diye konuştu. 

“KADIKÖY’DE OTURMA KOŞULU YOK”

ÇSM öğretmenleri tarafından yürütülecek atölye çalışmaları, salı, çarşamba ve perşembe günleri 11.00 ile 16.00 saatleri arasında olacak. Başvuru için Kadıköy’de oturma koşulunun aranmadığı atölyelerin periyotları ise şu şekilde: 11.00-11.45 / 12.00-12.45 / - / 14.00-14.45 / 15.00-15.45

Ön kayıtın alınmayacağı, 5-12 yaş grubunun katılabileceği ve sınıf kontenjanına göre takip edilebilecek atölye çalışmaları hakkında detaylı bilgi, https://cocuksanatmerkezi.kadikoy.bel.tr/ adresi ile Kadıköy Belediyesi web sayfasından, Çocuk Sanat Merkezi’nin Feneryolu Mah. Çamtepe Sokak No.1, Kat.5 Göztepe-Kadıköy adresinden ve (0216) 567 84 01 numaralı telefondan edinilebilir.


ARŞİV