Dernek ve vakıflardan öğrencilere burs imkanı

Vakıf ve dernekler, 300 bini aşkın öğrencinin bulunduğu deprem bölgesindeki çocuk ve gençlere burs olanakları sunuyor

08 Mart 2023 - 10:40

95 yıldır her şartta ve koşulda önceliği çocukların eğitimine veren Türk Eğitim Derneği, şimdi de aynı hassasiyetle “Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” diyerek deprem bölgelerinde ebeveynlerini kaybetmiş çocukların geleceğine yönelik kampanya başlattı. Bu kapsamda depremzede çocuklara 2023 yılı için 13.250 TL burs verilecek. 

“Her çocuk kıymetlimiz. Bugün ise elimiz en çok depremzede yavrularımızın üzerinde olacak.” diyen dernekten yapılan yazılı açıklamada, “Gelin, depremde ebeveynlerini kaybeden çocuklarımızın eğitimlerini destekleyelim. Depremin yıkıcı etkisini çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğinden uzak tutalım. Çocuklarımız kimsesiz değil. Tıpkı, Soma Maden Faciası, Elâzığ-Malatya Depremi gibi afetlerden etkilenen çocuklarımız için yürüttüğümüz projemizde olduğu gibi bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonu ile yürüyecek kampanyada kapsamlı ve sürdürülebilir burs sistemleri oluşturacağız. Titizlikle planlanan bursların içeriğini kısa süre sonra açıklayacağız. Bu çerçevede öğrencilerimize psikososyal ve akademik destekler sağlanırken, onları eğitim yaşamları boyunca TED ailemizin bir bireyi olarak kucaklamaktan mutluluk duyacağız.” denildi. Açıklamada, “Bağışçılarımız, diledikleri sayıda öğrenciye düzenli veya tek seferlik bağışlarla destek olabilirler. Deprem bölgesindeki ebeveynlerini kaybeden çocuklarımızın gelecek için yeniden umut taşıyabilmesi için birlikte hareket edelim.” çağrısı yapıldı. www.ted.org.tr

KADIN HEKİMLER DE BURS VERECEK

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) da “KAHEV Afet Fonu Depremzede Burs Desteği” başlattı. Bu kapsamda ailesinin ikamet evi belediye veya e-devletten belgelenmesi koşuluyla Orta Hasarlı-Ağır Hasarlı olanlar (Deprem bölgesi dışında başka illerde evi olanlar bu fondan yararlanamayacak) ya da anne ve babanın çalıştığı işyerinin çalışılamayacak düzeyde hasarlı olduğunu (Orta-Ağır Hasarlı) belediye veya e-devletten belgeleyebilenler, anne veya babası devlet memuru olanların gelir toplamı 30.000,00 TL’yi geçmeyenler, Türkiye içerisinde bir devlet üniversitesinde / özel üniversitede %100 burslu okuyanlar, afette anne/baba kaybı yaşayan, özel üniversitelerde burssuz okuyanlar bursa başvurabilecek. Afet Fonu Depremzede Bursu 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sonuna kadar geçerli olacak ve üniversite öğrencilerine aylık 700 TL ödeme yapılacak. Burslar, öğrencinin başvurduğu aydan başlayarak Haziran 2024’e kadar düzenli olarak her ay yatırılacak, temmuz ve ağustos aylarında ara verilmeyecek. Başvuru, 24 Mart’a dek www.kahevburs.com üzerinde yapılabilir.

BİN ÖĞRENCİYE BURS

Akfen Holding, kurucusu olduğu Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) da depremzede üniversite öğrencilerine burs verecek. Aileleri deprem bölgesinde oturan ve depremden etkilenen 1000 üniversite öğrencisine “Akfen – TİKAV Burs Programı” adı altında, üniversite eğitimleri boyunca ve her yıl akademik takvim süresince aylık olarak burs ödemeleri gerçekleştirilecek. Başvurular www.tikav.org.tr adresinden 15 Mart’a dek yapılabilecek.

YARIDA KALMASIN…

Türk Eğitim Vakfı ise yaptığı açıklamada “Bağışçılarımızdan gelen bilgi isteği ve yardım talepleri üzerine belirtmek isteriz ki her türlü destek ve koordinasyon için ilgili kuruluşlarla irtibat halindeyiz. Depremden etkilenen bursiyerlerimizi yakınen takip ediyoruz ve maddi manevi olarak destekliyoruz” dedi. Vakfın internet sitesinde “Yarıda Kalmasın-2023 Burs Fonu” için bağış çağrısı yapıldı. https://bagis.tev.org.tr


 


ARŞİV