Eğitimde fırsat eşitliği için “ELİNİ UZAT”

Kadıköy Belediyesi, pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören çocuklara bilgisayar desteği vermek için “Elini Uzat Uzakta Kalmasınlar” kampanyası başlattı

17 Eylül 2020 - 11:10

Fikirtepe'de oturan 10. sınıf öğrencisinin Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'na gönderdiği “Merhaba başkan amca. 15 yaşında 10. sınıf öğrencisiyim. Fikirtepe'de oturuyorum. Kardeşim de 8. sınıfa gidiyor. Uzaktan eğitim alabilmemiz için bilgisayara ihtiyacımız var.” mesajı üzerine eğitimde fırsat eşitliğinin tüm çocukların hakkı olduğu düşüncesini savunan Kadıköy Belediyesi, “Elini Uzat Uzakta Kalmasınlar” isimli dijital destek kampanyasını hayata geçirdi. 

Pandemi nedeniyle evde eğitim görmesi gereken ama bilgisayarı olmayan çocuklara yardım edebilmek amacıyla 8 Eylül'de başlayan kampanyada, kullanılabilir durumda olan bilgisayarlar bağışlamak isteyen vatandaşlardan alınıyor, ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılıyor. Bilgi İşlem Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından bağışlanan bilgisayarların tamir edilmesi gerekiyorsa tamiri yapılıyor, formatlanıp eksik parçaları eklenerek bilgisayarlar teslim ediliyor. Bağışlanan bilgisayalarda eski ya da yeni diye bir kriter aranmıyor, bilgisayarların çalışır ve sağlam durumda olup uzaktan eğitime elverişli olması gerekiyor.  

"336 TALEPTE BULUNULDU" 
Belediye bünyesindeki Halkla İlişkiler Saha Birimi tarafından yürütülen kampanya çerçevesinde şimdiye kadar 48 bilgisayar bağışı yapıldı. Bağışlanan bilgisayarların 41 tanesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından diğer bilgisayarların da kontrolleri yapılıyor. Bilgisayar desteğine ihtiyacı olan öğrencilerin listesi Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile birlikte hazırlanıyor. 336 kişinin bilgisayar talebinde bulunduğu kampanyaya dijital destek vermek isteyenler, 444 55 22 no’lu telefondan Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi'ni arayarak kayıt açtırabilir, Belediyeye gelebilir ya da Halkla İlişkiler Saha Birimi'ni arayabilir.


ARŞİV