Etüt Merkezi'nde müzik ve dans

Kadıköy Belediyesi ve ‘Bir Adım’ Gönüllülük Hareketi, çocukları sanatla yaşamaya davet ediyor.

14 Aralık 2011 - 14:30

“Bir Adım” Gönüllük Hareketi, Kadıköy Belediyesi ve Çocuk Sanat Merkezi işbirliği ile Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri’nde gerçekleşen çalışmalara katılan çocuklar, müziğin ve dansın renkli dünyasına adım attılar.

“Bir Adım” Gönüllülük Hareketi üyeleri; Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Koordinatörü ve Müzik Eğitmeni Yeşim Altınay, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Bale Sanatçısı ve Eğitmeni Dikmen Seymen, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Drama Eğitmeni Aylin Sağlam ve Sanat Yöneticisi, Andante Dergisi Yazarı Selen Yılmaz yönetiminde yapılan çalışmalarda, eğitmenler 3 ayrı merkezde bulunarak çocuklar ile tanıştılar. 1 saat süre ile birlikte ritim, müzik, dans ve drama alanlarında çalışma yapan eğitmenler, çocukların ilgi ve katılımlarının çok yüksek olduğunu belirttiler. Beden ve zihin farkındalıklarını geliştirmeye, bireysel ayrıcalıklarını ortaya çıkarmaya yönelik süreçlerde çocuklar müziği, ritimi ve hareketi birleştirerek bütünün bir parçası olmayı keşfettiler. Çocuk Etüt Merkezleri Koordinatörü Kadim Fırat, çocuklardan ve ailelerinden gelen olumlu yorumların umut verici olduğunu dile getirdi.
Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi, Cemal Süreya Çocuk Etüt Merkezi ve Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk Etüt Merkezi’ne gelen çocuklardan 100’e yakın ilköğretim 3.4. ve 5. sınıf öğrencisi bu tanışmaya katıldı. Her hafta tekrarlanacak olan çalışmaların devamı Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. “Bir Adım” Gönüllük Hareketi ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile hayata geçen proje 2011-2012 Eğitim- Öğretim yılı sonunda bir kutlama gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

ARŞİV