Etüt Merkezleri'ne YAZ geldi!

Kadıköy Belediyesi’nin kış aylarında çocuklara ücretsiz ders ve etkinlik yapma imkânı sunan Çocuk Etüt Merkezleri’nde tatil de keyifli geçiyor!

03 Temmuz 2014 - 15:52


Semra ÇELEBİ

Çalışan anne-babaların ilköğretim çağındaki çocuklarının hem eğlenceli vakit geçirmeleri hem de eğitimlerine katkıda bulunmaları amacıyla tercih ettikleri Yaz Okulları, Kadıköy Belediyesi’nin dört Etüt Merkezi’nde devam ediyor. Kış aylarında okul saatleri dışındaki zamanlarını Etüt Merkezleri’nde deneyimli öğretmenleriyle birlikte geçiren çocuklar yazın sıcak günlerini de yine pek çok aktiviteyle değerlendiriyor. Yazı eğlenceli ve eğitici bir şekilde geçiren çocukların zihinsel, fiziksel, psiko-sosyal gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek etkinliklerin yapıldığı Etüt Merkezleri’nde etkinliklerin içerikleri de öğrencilerin sıkılmayacağı, klasik eğitim anlayışından uzak bir yaklaşımla belirleniyor.

ARKEOLOJİDEN SANATA MÜZE KEŞFİ
Yaz Okulu etkinlikleri kapsamında çocukların en çok keyif aldıkları aktivitelerin başında müze gezileri geliyor. Konuyla ilgili konuştuğumuz Etüt Merkezleri Rehber Öğretmeni Orhan Kuru, yaptıkları müze gezilerini ve faydalarını şöyle anlatıyor: “Yaz okulu etkinliklerimiz kapsamında öğrencilerimizle İstanbul Arkeoloji Müzesi gezisi düzenledik. Gezinin amacı öğrencilerimize tarihimizi koruma, tarihte yaşayan medeniyetler ve onların yaşayış biçimlerine, bu medeniyetlerin nasıl geliştiğine dair bilinç kazandırmaktı. Öğrencilerimiz tarihi sadece kitaplarda değil yerinde görerek ve inceleyerek bunlar hakkında bilgi kazanmış oldular. Bir diğer müze gezimiz, Pera Müzesi’ne oldu. Öğrencilerimiz burada Andy Warhol’un ‘Herkes İçin Pop Sanat’ sergisini rehber eşliğinde gezerek hem sergilenen çalışmalar hem de sanatçı hakkında bilgiler edindiler. Serginin ardından öğrencilerimiz için bir atölye çalışması düzenledik ve Andy Warhol’un sergideki serilerinden tehlikedeki hayvan türlerine vurgu yaparak çamur ile şekillendirme çalışması yaptık. Burada da amacımız, öğrencilerimizde sanat bilincini oluşturmak, yaratıcılıklarını geliştirmek, nesli tehlikede olan hayvanlar hakkında duyarlılık yaratmak ve grup çalışmasıyla öğrencilerimizin sosyal iletişimlerini geliştirmekti.
Müze gezilerimizin bir diğeri ise İstanbul Oyuncak Müzesi’ne oldu. Öğrencilerimiz tarih içinde oyuncakların gelişimini gördüler ve her dönemin kendine özgü oyunlarını tanıdılar. Müze gezilerimiz, yaz okulu etkinliklerimiz kapsamında devam edecek. Müze gezilerinde de diğer etkinliklerimizde olduğu gibi öğrencilerimizden hiçbir ücret alınmıyor.”

İNGİLİZCE, BİLGİSAYAR, FELSEFE, SATRANÇ…
Yaz Okulu etkinlikleri müze gezileriyle sınırlı değil. Gün içinde pek çok farklı etkinlik yapılıyor. Rehber Öğretmen Kuru bu etkinlikler hakkında şu bilgileri veriyor: “Yaz Okulumuzda çocuklara İngilizce dersleri veriyoruz ancak kesinlikle sıkıcı bir şekilde değil, oyunlarla öğretmek şeklinde oluyor. Bilgisayar programları hakkında da öğrencilerimizle etkinlikler yapıyoruz. Bunların yanında bol bol kitap okuyoruz ve sonrasında okuduğumuz kitapları yorumlayıp tartışıyoruz. Öğrencilerimizin anlayacağı seviyede felsefe hakkında bilgiler de veriyoruz, onların bilişsel seviyelerine göre küçük okumalar yapıyoruz.”
Orhan Kuru, Etüt Merkezleri’nde çocukların en çok ilgi duyduğu etkinlerin başında satranç geldiğini belirtiyor. Satranç bilgisi ilerleyen öğrenciler arasında turnuva düzenlendiğini belirten Kuru, grup oyunlarıyla da çocukların iletişim becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini söylüyor.
Çocuklar gün boyunca el becerilerini geliştirecek aktiviteler de yapıyor. Bunların başında Uçurtma yapımı ve uçurtma uçurma etkinliği geliyor.
Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri’nde devam eden Yaz Okulu Kadıköy’de ikamet eden tüm çocuklara açık. Ayrıntılı bilgi için: 0216 645 83 99-0216 345 96 28
  
Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri Yaz Okulu’ndaki diğer etkinlikler:
·       Kukla Çalışması
·       Matematik Kapsamında Akıl Oyunları
·       Çocuk Hakları Çalışması
·       Fasulye Yetiştirme Atölyesi
·       Resim Çalışmaları
·       Yaratıcı Drama
·       Fen Deneyleri
·       Heykel ve Fotoğraf Atölyesi Gezileri
·       Masa Tenisi
·       Gölge Oyunları
·       İğne Deliği Fotoğraf Atölyesi
·       Makrome Atölyesi
·       Mozaik Çalışması

ARŞİV