‘Etüt okulları kapanmasın'

İstanbul'da etüt ve beslenme uygulamalı 19 okulun, 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle kapatılacak olması üzerine veliler Kadıköy'de eylem yaptı.

28 Haziran 2012 - 13:24
İstanbul'da etüt ve beslenme uygulamalı 19 okulun, 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle kapatılacak olması üzerine veliler Kadıköy'de eylem yaptı.
24 Haziran Pazar günü Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi otoparkında toplanan veliler ve çocukları, ellerinde taşıdıkları dövizlerle “Okuluma dokunma”, “Çalışan anneyi daraltma” ve “Beni evde yalnız bırakma” şeklinde slogan atarak, İskele Meydanı'na kadar yürüdü. Burada grup adına konuşan öğrenci velisi Tevfik İçel, etüt ve beslenme uygulamalı okulların, çalışan anne ve babaların çocuklarının günlük her türlü ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılayan okul modeli olduğunu belirterek, okullar sayesinde çalışan anne ve babaların çocuklarının, devlet okulunda gelişim sürecini güvenli bir ortamda tamamladığını anlattı. İçel, “Milli Eğitim Müdürlüğü, yapmış olduğu açıklamada, etüt beslenme okullarının eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırdığını iddia etmiştir. Bu okullar kapatılınca çalışan anne ve babalar mağdur olacak. Bütçelerine uygun olmayan özel okullara, etüt merkezlerine ve bakıcılara mahkum edilecekler” dedi.

ARŞİV