Faik Reşit Unat Ortaokulu’nda Sıfır Atık Projesi

Faik Reşit Unat Ortaokulu Özel Eğitim sınıfı öğrencileri, eTwinning platformuna, “Zero Waste Zero Loss-Sıfır Atık Safır Kayıp” projesi ile katıldı

03 Mart 2022 - 11:28

Kadıköy Faik Reşit Unat Ortaokulu Özel Eğitim sınıfı öğrencileri, eTwining platformuna, geri dönüşüm ve geri kazanım sürecinde değerlendirilmeyen atıkların neden olduğu kayıpları gözönüne alarak geliştirdikleri “Zero Waste Zero Loss-Sıfır Atık Safır Kayıp” projesi ile katıldı.

İspanya ve ülkemizde diğer öğrenciler ile birlikte geliştirilen projenin amacı, dönüşüm ve geri kazanımda değerlendirilmeyen atıkların hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kayıpların yaşanmasına neden olduğuna dikkat çekmek. Proje ile öğrenciler, atıkların çevreye verdiği zararı ön görerek verimliliği artırmayı, israfın önüne geçmeyi, maliyetleri azaltmayı hedefliyor.

 Projenin kurucusu olan Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Merve Leblebici şunları söyledi: 

“Dünyanın en temel sorunu olan atıkların geri dönüşüm sürecinde neler yapabileceğimizi kendimize görev edinerek yaşamak istedik. Projede yer alan etkinliklerimizle atıkların geri dönüşüm sürecine katkı sağlayıp öğrencilerimizin bugünden doğru seçimler yaparak gelecek nesillere sürdürülebilir bir yaşam kaynağı bırakmalarını ve çevreye duyarlı birer birey olarak hayatlarını devam ettirebilmeleri en temel amaçlarımızdandı. İspanya ortaklı projemiz ile öğrencilerimiz diğer öğrencilerle işbirliği içinde çalışmalar yaparak yeni arkadaşlar edindiler.”   

 


ARŞİV