Gençlere "ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu"

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde 11. ve 12.sınıflar ile lise mezunu gençlere ücretsiz üniversite hazırlık kursu veriliyor. Merkezden eğitim alan gençler, “Öğretmenlerin ilgisi ve enerjisi, merkezin disiplini ve sınıf ortamı çok iyi” diyor

26 Eylül 2024 - 09:37

Fotoğraflar: Gürbüz ENGİN

Sosyal belediyecilik ilkesi ile hareket ederek eğitimde fırsat eşitliğini savunan Kadıköy Belediyesi, eğitim kurumları ile Kadıköylü gençlerin ve çocukların yanında olmaya devam ediyor. Kadıköy Belediyesi Örgün Eğitime Destek Kursları da hem akademik başarıyı artırmayı hem de sosyal ve kültürel yönü geliştirmeyi amaçlıyor. Kadıköy’de ikamet eden ve eğitim görenlere yönelik ücretsiz olarak verilen Örgün Eğitime Destek Kursları çatısı altında 11. ve 12.sınıflar ile lise mezunu gençlere yönelik üniversite hazırlık kursu da var. 

Üniversite hazırlık kursunun adresi olan Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde lise mezunu gençler hafta içi beş gün 13.00 ile 16.00 saatleri arasında, 11. ve 12.sınıflar ise cumartesi günü dahil haftanın altı günü eğitim alıyor.  TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) kurslarının ve deneme sınavlarının yer aldığı, kitapların ücretsiz olarak dağıtıldığı merkezde rehberlik hizmeti de veriliyor. 

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’ne gittik, merkezden üniversiteye hazırlık kursu alan liseden mezun gençlerle konuştuk. 

“BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”

Merkezden bu yıl üniversiteye hazırlık kursu alan Bilgisu Konut, “Daha önce LGS döneminde merkezden ders almıştım. Bildiğim ve güvendiğim bir yer. O yüzden burayı tercih ettim. Dışarıda dershane fiyatları çok yüksek. Şu an öyle bir imkanım yok. Burada olmaktan çok mutluyum. Dersler keyifli geçiyor. Sınıf mevcudu çok iyi. Öğretmenlerimi seviyorum. Bu öğrenciler için çok önemli. Öğretmeni sevince dersi de seviyorsun. Severek dinliyorsun. Hafta içi beş gün 13.00 ile 16.00 saatleri arasında merkezdeyim.” diye konuştu. 

Kadıköy Belediyesi Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde ortaokul döneminde eğitim alan, oradaki öğretmenlerin 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’ni önerdiğini söyleyen Ecrin Burçe Örnekli, “Geçen sene özel liseden mezun oldum. Buranın eğitimi mezun olduğum özel liseden daha iyi ve kaliteli. Dersler çok güzel gidiyor.” dedi. 

“BENİM İÇİN EN İYİ TERCİH OLDU”

“Kuzenlerim daha önce merkezden eğitim almıştı. Onlar önerdi.” diyen Hayrunnisa Çakır, “Geldim ve gördüm. İyi ki gelmişim. İlk dersim çok heyecanlı geçmişti. Öğretmenlerin enerjisi, bizimle ilgilenmesi, sınıf ortamı çok iyi. Bunları gördükten sonra benim için en iyi tercih dedim. Ücretsiz bir kurs için çok çok iyi. Kitapların ve deneme sınavlarının ücretsiz olması, rehberlik hizmetinin verilmesi. Ücretli kurslarda bunların hepsi fiyata dahil oluyor. Rehber öğretmenimiz bizi dinliyor, stresimizi ve kaygımızı azaltmaya çalışıyor. Dış gezilerin olacağını duydum. Çok hoşuma gitti. Sadece akademik olarak değil sosyal olarak da bizi destekliyorlar. Gezilerde öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla keyifli zamanlar geçireceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Derslerin keyifli ve verimli geçtiğini söyleyen Gürtuğ Guranlı da şunları söyledi: “Kursun tanıtımını sosyal medyada gördüm. Ücretsiz olması çok hoşuma gitti. Beklentimin çok üstünde çıktı. Öğretmenlerimiz çok ilgili. Kafamıza takılan her şeyi öğretmenlerimize sorabiliyoruz. Sosyal etkinliklerin olması da motive edici.”

“SOSYAL VE PSİKOLOJİK OLARAK DESTEKLİYORUZ”

19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde Matematik Öğretmeni olan İlknur Demir, merkezde derslerin 9 Eylül’de başladığını söyleyerek şunları anlattı: “Ama üniversiteye hazırlık dersleri, 19 Ağustos’ta hızlandırılmış olarak başladı. Çünkü öğrencilerimizin derslere adapte olmalarını ve onları psikolojik olarak hazırlamak istedik. Bu süreçte deneme sınavları yapıldı, sınıflar belirlendi. Kurumumuz haftanın 6 günü açık. Mezun grup haftanın beş günü, diğer grup ise haftanın altı günü cumartesi de dahil ders alıyor. Deneme sınavları öğrencilerin derslerini etkilemeyecek şekilde iki haftada bir pazar günleri yapılıyor, öğrencilerin durumları takip ediliyor. Sınavların sonucuna göre rehber öğretmenimizle birlikte ders çalışma planları yapılıyor. Birebir etüt olanakları da mevcut. Akademik ve psikolojik olarak sınava hazırlanıyoruz. Sosyal olarak da destekliyoruz. Dış geziler de planladık. Yıl içinde birlikte zaman geçireceğiz. 

Dersler başlamadan önce velilerimizle de toplantı yaptık. Onların da kaygılarını paylaştık, sorularına cevaplar verdik. Öğrencilerimizin başarısı için velilerle iletişim çok önemli. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler birlikte süreci iyi yönetiyoruz.”

BİLGİ İÇİN İLETİŞİM ADRESLERİ

Destek kursları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler için iletişim adresleri şu şekilde: 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi: 19 Mayıs Mahallesi Kürkçü Sokak No.10 Kadıköy.

Telefon: (0216) 362 11 05  - 362 11 09



 


ARŞİV