Öğretmenlere Çocuk Hakları ve Akran Zorbalığı eğitimi

26 Ekim 2018 - 10:40

Kadıköy Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi ve Uluslararası Çocuk Hakları Merkezi işbirliği ile “Çocuk Haklarının Öğrenilmesi ve Akran Zorbalığının Önlenmesi” konulu eğitim 21 Ekim ve 22 Ekim tarihlerinde Altunizade Mercure Otel’de gerçekleştirildi. Eğitime Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde görevli 25 öğretmen katıldı.

Eğitimde; Çocukluk Algısı, Çocuk Hakları, Çocuğa Karşı Şiddet ve Akran Zorbalığı, Akran Zorbalığı Risk Faktörlerinin Belirlenmesi, Sonuçları ve Akran Zorbalığının Önlenmesinde Neler Yapabiliriz? başlıkları konuşuldu, interaktif atölye çalışmaları yapıldı.

Belediye çalışanları için Çocuk Hakları ve Akran Zorbalığı Eğitimi’nin yanı sıra eş zamanlı olarak, 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde eğitim alan çocukların ailelerine de Kamu Denetçiği Kurumu’nun nasıl çalıştığı, Çocuk Hakları ve Çocukların İdare ile Yaşabileceği Sorunlar, Başvuru Süreci ve Başvurularda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar konusunda eğitim verildi.

İki gün süre eğitimin ardından Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın ve Uluslararası Çocuk Merkezi yetkilileri tarafından katılımcılara sertifikaları verildi. 

7 ÜLKEDE EŞ ZAMANLI

“Batı Balkanlar ve Türkiye'de Çocukların Şiddetten Korunması ve Engelli Çocukların Sosyal İçerilmesinin Desteklenmesi” Projesi UNİCEF, Uluslararası  Çocuk Merkezi ve Avrupa Engellilik Forumu paydaşlığında, Avrupa Birliği’nin mali, UNICEF'in teknik desteği ile 7 ülkede (Arnavutluk, Bosna -Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya, Sırbistan ve Türkiye) eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Proje kapsamında yürütülen çalışmalardan bir tanesi de okullarda ve çocukların birlikte bulundukları diğer alanlarda “Çocuk Haklarının Öğrenilmesi ve Akran Zorbalığının Önlenmesi” ile ilgili ailelere, eğitimcilere ve çocuklarla çalışan kişilere, çocuk hakları, akran zorbalığı ve uygun başvuru mekanizmaları konusunda bilgi ve farkındalık kazandırılması.


ARŞİV