Halis Kurtça'da renkli yaz

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, 16-31 Temmuz tarihleri arasında ritim, dans, bardaktan duvar süsü, gece lambası tasarımı, yaratıcı drama gibi birbirinden farklı atölyelere ev sahipliği yapacak

04 Temmuz 2024 - 09:08

Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, çocukların yaz tatilini mutlu ve keyifli geçirmesi için eğlendiren ve öğreten bir yaz programına imza attı. Kültür Merkezi, 16-31 Temmuz tarihleri arasında ritim, dans, heykel, gece lambası tasarımı, yaratıcı drama gibi birbirinden farklı atölyelere ev sahipliği yapacak.  2 ile 14 yaş arasındaki çocukların katılım sağlayacağı, ücretsiz olan atölyelere başvuru için Kadıköy’de oturma koşulu aranmıyor. Kontenjan sınırı olan atölyelere katılım rezervasyon ile yapılıyor. Atölye tarihinden beş gün önce hkckm.kadikoy.bel.tr  adresi üzerinden kayıt yaptırmak gerekiyor. 

Çocukların hayal dünyasını besleyen, onları mutlu eden ve yeni şeyler öğrenmelerinin kapısını aralayan atölyeler hakkında ayrıntılı bilgiyi ve atölyelere başvuru koşullarını öğrenmek isteyenler,  (0216) 357 28 37 ile (0216) 357 28 95 numaralı telefonu arayabilir. 

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’ndeki atölye programı şöyle:


İLLÜSTRASYON ATÖLYESİ
Kadıköy Belediyesi
16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30 Temmuz 11.00
7-9 Yaş
Yer: Çok Amaçlı Salon
Eğitmen: Başak Günaçan
Atölye, grupla tanışmanın ardından illüstrasyon nedir, resim sanatından nerede ayrılır, çeşitleri var mıdır sorularının etrafındaki sohbetle başlıyor.  Her katılımcının kendisinin belirlediği özgün konunun netleşmesiyle birlikte kompozisyonu oluşturma, sayfanın tasarımı ve eskiz çalışmasıyla uygulama aşamasına geçilecek.. Karakalem olarak tasarlanan sayfa, kuru boya, keçeli kalem, pastel boya benzeri boyalar kullanılarak renklendirilip tamamlanacak. İllüstrasyon atölyesine katılım 20 kişi ile sınırlı.

DANS ATÖLYESİ
Kadıköy Belediyesi
1. Grup: 16, 17, 18, 19, 20 Temmuz
2. Grup: 22, 23, 24, 25, 26 Temmuz
13.00 / 7-9 Yaş, 14.00 / 10-12 Yaş
Yer: Dans Atölyesi
Eğitmen: Didem Nur Özçelik
Temel dans tekniği üzerine çalışmalar yaparak, esneklik, güç ve koordinasyon geliştirmeyi hedefleyen atölyenin amacı Jazz, müzikal dans türünde koreografi öğrenerek, müzikle uyumlu bir şekilde öğrenilen dansı uygulamaya geçirmek. Öğrenci sayısının 12 kişi ile sınırlı olduğu atölyeye devam zorunluluğu var.



MÜZİK, RİTİM VE HAREKET ATÖLYESİ
Kadıköy Belediyesi
16, 23, 30 Temmuz 15.00
18, 25 Temmuz 13.00
2-4 Yaş
Yer: Resim Atölyesi
Eğitmen: Sezin Ekser
Müzik, ritim ve hareket atölyesinin amacı okul öncesi çocukların zihinsel, fiziksel, bilişsel ve duygusal yetilerinin müzik yoluyla gelişmesini ve performanslarını tümüyle kullanmalarını sağlamak. Özel metot ve tekniklerle çocukların zekâ gelişimi, entelektüel kapasiteleri ve yeteneklerinin gelişimi temel alınarak, bilimsel yöntemler ve uygun programlarla zihni işlemek amacıyla oluşturulmuş eğlenceli bir atölye çalışmasına katılım 12 kişi ile sınırlı.

GECE LAMBASI TASARIM YAPIM ATÖLYESİ
Kadıköy Belediyesi
25 Temmuz 11.00
5-12 Yaş
Yer: Çok Amaçlı Salon
Eğitmen: Yes To Science Eğitmenleri
Bu atölyede, katılımcılar mutfakta kolayca bulunabilecek malzemelerle şaşırtıcı deneyler yapacak ve mutfağın nasıl eğlenceli bir laboratuvara dönüştüğünü keşfedecekler. Çocuklar rengârenk sıvılar, şaşırtıcı karışımların sonuçlarını keşfederken bilimsel aşamaları uygulama fırsatı yakalayacaklar. Katılım ise 20 kişi ile sınırlı.

HİKÂYE KÜPLERİ ATÖLYESİ
Kadıköy Belediyesi
30 Temmuz 12.00
7-12 Yaş
Yer: Çok Amaçlı Salon
Eğitmen: Senta Urgan
Çocuklar, önce birer kısa hikâye seçecekler ve sonra bu hikâyenin kahramanlarını, bitkileri, hayvanları, nesneleri küplerin yüzeylerine çizip boyayacak. En sonunda da herkes kendi hikâyesini küpleri kullanarak anlatacak. Katılacak kişi sayısı 15 kişi ile sınırlı.



 


ARŞİV