Halk Eğitimi Merkezi üniversiteye hazırlıyor

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, öğrencileri üniversiteye hazırlıyor

05 Ekim 2022 - 16:45

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde devam eden üniversiteye hazırlık kursları, kursiyerlerini geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hülya Narsap, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’nde kursa devam eden öğrencilerin yüzde 90’ı her yıl üniversitelerde iyi alanlara yerleştiğini dile getirdi.

Narsap, “Örgün eğitimde derslere destek, son sınıflarda üniversiteye destek için açılan bu kurslar Halk Eğitimi Merkezleri bünyesinde ise mezunlara yönelik açılmaktadır. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’nde kursa devam eden öğrencilerin yüzde 90’ı her yıl üniversitelerde iyi alanlara yerleşiyor” dedi.

KURSLAR ÜCRETSİZ

Öğrencilerin bu kurslardan ücretsiz olarak faydalandıklarının altını çizen Narsap, “Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’nde, hiçbir ücret talep etmeden öğdercilerimizi üniversite sınavına hazırlıyoruz. Öğrencilerimiz arasında bugüne kadar hiç yüz yüze eğitim almamış; ilkokul, ortaokul ve liseyi açık öğretimle bitirmiş gençlerimiz de var. İşimiz sadece üniversiteye hazırlamak değil; öğrencilerimize sorun çözme yöntemlerini öğretmek, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hedeflerini belirlemelerinde yardımcı olmak. Bu hedeflere ulaşmaları için izleyecekleri yolları gösteriyoruz, kişisel gelişimlerine yardımcı olarak yaşam koçluğu da yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İki kursiyerin ilk defa yüz yüze eğitim aldığını belirten Narsap, “Kursa devam edenlerden iki kursiyerimiz hayatlarında hiç yüz yüze eğitim almamış, öğretmenle ilk defa tanışmışlardır. Açıköğretim mezunu olarak kurslarımıza devam ettiler ve biz ilk kez hayatımızda öğretmenle ders işliyoruz, öğretmen görüyoruz diye ifade ediyorlardı. Kursa emek veren müdür yardımcımıza ve tüm öğretmenlerimize gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


ARŞİV