İBB öğrenciler için ders atölyeleri açtı

İBB, LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler için Ders Atölyeleri projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında ilk etapta 5 bin öğrenciye ücretsiz eğitim verilecek

13 Ekim 2022 - 11:45

İBB, öğrencileri LGS ve YKS’ye hazırlayacak Ders Atölyeleri projesi kapsamında ilk aşamada 11 atölyeyi hayata geçirdi. Atölyelerdeki 17 derslikte okul ve sınav müfredatına uyumlu konu tekrarları, sorum çözümleri, birebir ve grup çalışmaları yapılacak. Atölyelerde yüz yüze eğitimlerin yanında öğrencilere online eğitim de verilecek. Bu yıl 5 bin öğrenciye hizmet verecek İBB Ders Atölyeleri’nin başvuruları 5 Eylül’de başladı.

60 ÖĞRETMEN HİZMET VERECEK

Ders Atölyeleri, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hayata geçiriliyor. Atölyelerde ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerinin LGS’ye ve YKS’ye hazırlanabilecekleri, okul sonrası ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri ve online araştırma yapabilecekleri ortamlar sağlanacak. Atölyelerde eğitim fakültelerinden mezun olmuş 60 uzman eğitmen, okul ve sınav müfredatlarına uygun olarak matematik, Türkçe, edebiyat, fizik, kimya, biyoloji, İngilizce derslerinde eğitimler verecek.

 34 hafta sürmesi planlanan atölye içi eğitimler sırasında öğrencilerin maksimum 10 ders mazeretsiz devamsızlık hakkı bulunacak.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Atölye sayısının önümüzdeki dönemlerde artırılması hedeflenirken 2022 – 2023 eğitim öğretim dönemi için başvurular devam ediyor. T.C. vatandaşı, İstanbul sınırları içinde ikamet eden 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile en fazla bir yıl içinde liseden mezun olmuş öğrencilerin başvurusu kabul edilecek. Başvurular değerlendirilirken öğrencinin okul başarı ortalaması, ailenin toplam net aylık geliri ve şehit ya da gazi çocuğu olup olmadığı kriterlerine dikkat edilecek. Öğrenciler başvuru sonuçlarına ise atölyelerin web sitesinden ulaşabilecekler. Ayrıca başvurusu onaylanan öğrenciler SMS ile bilgilendirilecek. Ders programları, atölyelerin kontenjanları ve adresleri, kayıt için gerekli evraklara ve bilgilere web sitesinden ulaşılabilecek.

 


ARŞİV