İlk ders zili çaldı

Yeni eğitim ve öğretim yılının ilk zili çalındı. Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy’deki ilk ders zilini Leman Kaya İlköğretim Okulu’nda çaldı.

19 Eylül 2014 - 09:22
2014-2015 eğitim ve öğretim yılının ilk dersi 15 Eylül Pazartesi günü başladı. Uzun yaz tatilinin ardından büyük bir heyecanla eğitim ve öğretime başlayan öğretmen ve öğrenciler boş kalan sınıfları doldurdu.
Kadıköy’de eğitim yılının açılışı nedeniyle düzenlenen resmi tören, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin katılımıyla 402 öğrencinin eğitim gördüğü Leman Kaya İlköğretim Okulu’nda yapıldı.
Törende ilk olarak söz alan Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Kadıköy’deki okulların tamir ve tadilatını yapan Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konuşmasına, öğretmenlere ve öğrencilere başarılar dileyerek başlayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da belediye olarak gençlerle bir araya gelecekleri etkinlikleri arttırmak için çalıştıklarını vurguladı.  Çocuklara, gençlere yönelik kültürel ve sanatsal atölye çalışmalarına, spor alanlarına yönelik birçok proje çalışması içinde olduklarını söyleyen Nuhoğlu, “Belediye olarak okullarımıza her türlü desteği sunmaya açığız. Belediye–okul işbirliğinde sizlere yönelik yaratıcı, özgün birçok çalışmayı hayata geçirebiliriz. Belediye olarak eğitimcilerimize, siz öğrencilerimize kapılarımız sonuna kadar açık” dedi.
Törendeki son konuşmayı yapan Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal da fırsat buldukça ilçedeki okulları gezeceğini belirterek, ilk ders zilini çaldı. Konuşmaların ardından şiirlerini okuyan öğrenciler büyük alkış aldı.
Okul Müdürü Yücel Yıldırım’ın eşliğinde okulu gezen protokol heyeti, öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, sohbet etti. 

ARŞİV