Kadıköy’e Avrupa’dan misafir öğrenciler geldi

İstanbul’un ilk kez ev sahipliği yaptığı Avrupa Birliği’nin FrenchShip projesiyle Türk, Fransız ve Yunan lise öğrencileri bir araya geldi

26 Eylül 2024 - 21:40

Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki Erasmus Projesi ‘FrenchShip’ kapsamında, İstanbul Saint-Joseph Lisesi, Fransa’dan Lorient Saint-Joseph Lisesi ile Yunanistan’dan Selanik La Salle Koleji’nden 30 öğrenci 14-22 Eylül tarihleri arasında bir araya geldi. 2010 yılından bu yana sporu, su sporlarını, kültürel keşifleri, çevreye duyarlılığı, ekolojik konuların önemini ve biyoçeşitliliği vurgulayan projeye İstanbul ilk kez ev sahipliği yaptı. 

Saint Joseph Fransız Lisesi Dış İşler Sorumlusu Metin Özdemir, İstanbul’da ilk kez gerçekleşen projede yer aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. FrenchShip projesinin amacının yelken sporu çerçevesinde Fransızca ile yeni dostluklar kurup farklı kültürleri tanımak olduğunu kaydeden Özdemir, “Okulumuzun Yelken Kulübü öğrencileriyle birlikte yer aldığımız bir proje, yaş grubumuz 14 ila 16 yaş arası” dedi. 

İSTANBUL TURU

İstanbul Saint-Joseph Lisesi’nin rehberliği ile gerçekleşen projede üç gün boyunca yelken yapıldığını belirten Özdemir, “Burgaz Ada, Heybeli Ada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na yelken açtık, adaları gezdik ve tekrar yelken açarak Kalamış Marina’ya geri döndük” şeklinde konuştu. Kurbağalı Dere’den kürekle çıkarak Marmara Denizi’nde keyfi dakikalar geçirdiğini dile getiren Özdemir, “Beşiktaş’a gidip Deniz Müzesi’ni gezdik, Ortaköy’de kumpir yedik. Sultanahmet, Ayasofya ve Kapalı Çarşı’yı ziyaret ettik. Kadıköy’ü de gezdik. Misafir öğrencilerimiz daha önce İstanbul’a gelmemişler. Kadıköy çevresi ve İstanbul için çok olumlu yorumlar duyduk. Tekrar Türkiye’ye gelme hevesleri oldu” dedi. Fransız ve Yunan öğrencilerin, İstanbul Saint-Joseph öğrencilerinin evinde misafir edildiğini belirten Özdemir genellikle Kadıköy çevresinde oturan öğrencileri seçtiklerini söyledi. 


ARŞİV