Kadıköy'den Muş'a dayanışma örülüyor

Rasimpaşa Mahallesi Muhtarlığı ile Danişment Mahallesi Muhtarlığı, çocuklara kırtasiye malzemesi ulaştırmak için kardeşlik köprüsü kurdu. Muhtar Sultan Aksu, “Bir defter ve silgiyle dayanışmayı büyütüyor, kardeşlik köprüsüne bir tuğla koyuyoruz” diyor

17 Eylül 2020 - 11:17

Muş Malazgirt Danişment Mahallesi'ndeki çocukların kırtasiye malzemesi ihtiyacını karşılamak için Rasimpaşa Mahallesi Muhtarlığı ile Danişment Mahallesi Muhtarlığı ele el verdi, Kadıköy'den Muş'a dayanışmayı büyütüyoruz sloganıyla “Kardeşlik Köprüsü Kuruyoruz” kampanyasını başlattı. 

Kampanya hakkında bilgi aldığımız Rasimpaşa Mahallesi Muhtarı Sultan Aksu Kütük, kampanyanın ortaya çıkışını şöyle anlatıyor: “Danişment Mahallesi Muhtarı Hasan Başaran'ın mahallemizde akrabaları var. Mahallemizi de çok seviyor. Bizi kardeş muhtarlık olarak seçmek istediğini söyledi, biz de kabul ettik. Bizi arayarak çocukların çok fazla kırtasiye malzemesine ihtiyacı olduğunu, ailelerin de çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak durumu olmadığını belirtti. Bizimle dayanışır mısınız dedi. Sözkonusu çocuklar olunca elbette elimizi uzattık.”

Kampanyanın bir buçuk hafta önce başladığını, eylül ayının sonuna kadar da devam edeceğini belirten muhtar Aksu, “Bir kalem, silgi, defter çocuklarımız için çok önemli. O yüzden okulda kullanılacak bütün kırtasiye malzemelerini bekliyoruz. Şu an yardımlar muhtarlığımıza gelmeye başladı. İçerisinde cetvel, çanta, oyun hamuru, defter, boya kalemleri, flüt...var. Bir defter ve silgi almak dayanışmayı büyüterek kardeşlik köprüsüne bir tuğla koymak demek. Çocukların yaşamlarını kolaylaştırmak için kampanyaya destek verilmesi bizi sevindirir.”diyor.

Eylül ayından sonra gelecek olan kırtasiye malzemelerini de ihtiyacı olanlara ulaştırmayı sürdüreceklerini dile getiren Sultan Aksu, sözlerine şu bilgileri ekliyor: “Hakkari'den de Gülcan öğretmenimiz aradı. Onların da kırtasiye malzemesine ihtiyaçları varmış. Gelecek olan malzemelerden onlara da göndermek istiyoruz.” 


 


ARŞİV