KAL'in projesine AB'den 41 bin avro hibe

Maarif Koleji adıyla 1955 yılında kurulan Kadıköy Anadolu Lisesi’nin hazırladığı proje, AB'den 41 bin 370 Euro hibe desteği kazandı

30 Mart 2022 - 13:45

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen çalışma kapsamında kabul edilen projelerden biri de Kadıköy Anadolu Lisesi’nin (KAL) projesi oldu. KAL’in hazırladığı proje teklifi 41 bin 370 avro hibe desteği almaya hak kazandı. 2021-2022 eğitim öğretim yılında başlanıp tamamlanması planlanan proje ile öğretmenlerin ve okul idarecilerinin mesleki gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.

İTALYA’DA ÖĞRETMEN KURSLARI

“Bloom Taksonomisi ile Dijital Kazanımlar” adını taşıyan proje ile Kadıköy Anadolu Lisesi öğretmenleri İtalya-Brescia’de düzenlenecek kurslara katılarak uzaktan eğitim, dijital içerik üretme, etkileşimli ders tasarımı gibi konularda eğitim alacaklar. İlk aşama kursundan sonra yine Brescia'da işbaşı gözlem faaliyeti uygulanacak.

2021-2022 eğitim öğretim yılında başlanıp tamamlanması planlanan proje ile öğretmenlerin ve okul idarecilerinin mesleki gelişiminin desteklenmesi, yeni teknoloji ve yenilikçi yöntemlerin eğitimde kullanımının teşvik edilmesi, dil öğrenimi ve dil çeşitliliğinin geliştirilmesi, iyi uygulamaların paylaşılması ve aktarılmasının desteklenmesi yoluyla okul eğitiminde öğretme ve öğrenme kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Öğrenciler için ise kısa dönemli öğrenci hareketliliği ile sıfır atık farkındalığı oluşturulması planlandı. Proje kanalıyla Avusturya’da eğitim alacak ve çalışmalarını sergileyecekler. Amaç, gençlere bilinçli bir tüketimin ve yaratıcı atık yönetiminin günlük alışkanlıklarda uygulanmasının kolay olduğunu göstermek.

 

 

 

 


ARŞİV