Mimarlık öğrencilerinin stajı sona erdi

Kadıköy Belediyesi ile Mimarlar Odası’nın imzaladığı protokol kapsamında mimarlık öğrencileri, TAK’taki yaz stajlarını tamamladı

08 Ağustos 2024 - 15:59

Kadıköy Belediyesi ile Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1’inci Büyükkent Bölge Temsilciliği, mimarlık bölümü öğrencilerinin yaz stajı için 4 Temmuz tarihinde Tasarım Atölyesi Kadıköy’de (TAK) protokol imzalamıştı. Mimarlık öğrencileri 2 Ağustos günü stajlarındaki yaptıkları çalışmalarını sundu ve stajlarını tamamladı. Öğrencilerin sunumlarını Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ile Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1’inci Büyükkent Bölge Temsilcisi Saltuk Yüceer de izledi. 

KADIKÖY’ÜN RUHU

Kösedağı, mimarlık öğrencilerini Kadıköy’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Kadıköy’ün inşaat alanında Türkiye’deki en yoğun ilçelerden biri olduğunu belirten Kösedağı öğrencilere, “Projeye sağdık kalmaya ve bazı müteahhitlerin egolarını tatmin etmek için değil kente bir şey katmak için hamleler yaptığımızı bilmenizi istiyorum. Kadıköy Belediyesi olarak kent kültürüne, kent hafızasına ve Kadıköylüye değer veriyoruz” dedi. Kadıköy’de kentsel dönüşüm yapılırken Kadıköy’ün ruhunu ve kültürünü yaşatmak istediklerini vurgulayan Kösedağı, “Hep söylüyorum, kentler kültürleriyle yaşar ve geçmişleriyle yaşar. Kadıköy tarihi bir kent” şeklinde konuştu. 

GERÇEK PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞILDI

Işık Üniversitesi Mimarlık son sınıf öğrencisi Büşra Köy staj döneminde edindiği bilgi ve tecrübelerin meslek hayatının temel taşlarını oluşturmada büyük bir rol oynayacağını söyledi. Gerçek projelerle profesyonel bir ekiple çalışıp çözüm ürettiklerinin altını çizen Köy, “Teorik bilgilerin pratiğe nasıl dönüştüğünü görmek açısından benim ve arkadaşlarım için çok değerliydi” dedi. 

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık son sınıf öğrencisi Sinem Aksoy, “Tüm kalbimle 30 gün süren staj programımızın oldukça verimli geçmiş olduğunu ve her birimizin mimarlık mesleğine bakış açımızda yeni bir perspektif kazandırdığına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

 

ARŞİV