Moda İlkokulu öğrencileriyle çevre projesi

Moda İlkokulu, “Temiz Bir Gelecek İçin Bilinçli Çocuklar” projesi için Avrupa Öğretmenler Topluluğu ile işbirliği yaptı. Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri de projeye destek vererek çocuklarla oyun oynadı, ekolojik kentler inşa etti

20 Ocak 2023 - 09:16

Kadıköy Moda İlkokulu 3C Sınıfı, eTwinning kapsamında Avrupa Öğretmenler Topluluğu ile işbirliği içinde 2022 yılının Ekim ayında başlayan “Temiz Bir Gelecek İçin Bilinçli Çocuklar” projesini yürütüyor. Proje, çocuklarda doğanın korunması, hayvan sevgisi, enerji tasarrufu, atıkların değerlendirilmesi gibi konularda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri de bir oyun ile projeye destek veriyor. 3C sınıfı öğrencileri, 12 Ocak Perşembe günü Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri Işık Baştuğ ve Nevran Sultan Çalışkan ile birlikte “Mavi ve yeşili birleştir, ekolojik kent” oyununu oynadılar, gelecekte yaşamak istedikleri ekolojik şehri inşa ettiler.

“FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLIYOR”

“eTwinning kapsamında yürüttüğümüz proje için Kadıköy Belediyesi ile işbirliği yaptık. ‘Temiz Bir Gelecek İçin Bilinçli Çocuklar’ projesi ile ‘Mavi ve yeşili birleştir, ekolojik kent’ oyunu birbirini tamamlıyor.” diyen Moda İlkokulu 3C Sınıfı öğretmeni Ayşe Çelik, “Projemiz kapsamında 4 yurt dışından, 5 de Türkiye'den arkadaşımız var. Gürcistan, Yunanistan, Hırvatistan, İtalya, Urfa, Maraş ve İstanbul'dan toplam 9 öğretmen ile birlikte bu projeyi yürütüyoruz. Çocuklarda temiz bir gelecek için farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Doğanın korunması, hayvan sevgisi, atıklar nasıl değerlendirilir gibi konuları işliyoruz. Okul olarak üç yıldır bu projeye katılıyoruz. Bu yıl da ekim ayında başladık. Mart ayının sonuna kadar sürecek. Nisan ayında da projeyi teslim edeceğiz. Önümüzdeki yıl da tekrardan devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Mina Arafat, “Temiz bir gelecek projesi için oyunlar oynadık. Kendi ekolojik şehrimizi yaptık. Güneş panelleri, ağaçlar var. Dünyada gerçekten ağaçların olması ve güneş panellerinin kullanılması gerekiyor.” diye konuştu.

“ÖĞRENDİK, OYNADIK”

Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri Koordinatörü Işık Baştuğ da şunları söyledi: “Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri olarak ‘Mavi ve yeşili birleştir, ekolojik kent’ oyunumuz var. Okulun projesi ile çok uyuştu. O yüzden bugün çocuklarla bu oyunu oynadık. Çocukların  güneş paneli, ağaç, bisiklet, yağmur hasadı, yüzey geçirgen kaldırım gibi materyalleri kullanarak gelecekte yaşamak istedikleri ekolojik kenti inşa etmelerini istedik. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk, öğrendik ve oynadık. Bu çocuklar için çok değerli. Proje kapsamında çocuklarla iki atölye daha yapacağız.”


 


ARŞİV