O artık Avrupa'nın Parlayan Yıldızı

Kadıköy Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu artık “Bright New Star of Eorope” yani Avrupa’nın yeni Parlayan Yıldızları arasında.

13 Kasım 2013 - 10:39
MUSTAFA SÜRMELİ

Kadıköy Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu Avrupa’da yıldız gibi parlıyor. Bu bir abartı ya da kuru bir söylem değil artık. Zira “Avrupanın yeni Parlayan Yıldızı” (Bright New Star of Eorope), Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu, Avrupa Birliği destekli Hayatboyu Eğitim Programı kapsamında desteklenmeye değer projeler arasında yer almayı başardı. Kadıköy’ün mütevazı okulu, Romanya, İspanya, Litvanya, İngiltere, Polonya ve Portekiz okulları ile ortaklaşa hazırladığı ve bu yıl Türk Ulusal Ajansı tarafından yaklaşık 2000 proje arasından desteklenmeye değer bulunan 493 projeden biri arasında. Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu, proje kapsamında ortak ülkeleri 2 yıl boyunca birer defa ziyaret edecek, bu ziyaretlerin tüm masrafları Avrupa Birliği tarafından ayrılan bütçe ile karşılanacak. Proje bünyesinde 12 öğrenci ve 12 öğretmen ortak ülkeleri ziyaret edecek. Proje, 7 ortak ülkenin kültür, tarih, coğrafya, hayat biçimi, eğitim sistemi ve gelenek-göreneklerini tanıma amacı güdüyor. Bu kapsamda her ziyarette farklı bir alt başlık işleniyor. Proje sonunda 7 farklı dilde 3 dergi ve yine 7 farklı dilde 3 blog, bir websitesi, broşürler ve kitapçıklar projenin final ürünleri olarak ortaya konulacak. Proje kapsamında öğrencilerimiz dil, bilgisayar ve internet becerilerini geliştirecek ve yeni yerler, kültürler, insanlar tanıyıp hayata bakış açılarını genişleteceklerdir.

AVRUPALI PROJE ORTAKLARI KADIKÖY’DE AĞIRLANDI
Proje kapsamında ortak ülkelerden 18 öğretmen 4-9 Kasım tarihleri arasında Kadıköy’de misafir edildiler. 4 Kasım Pazartesi günü Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu’nda Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar’ın da katıldığı bir tören düzenlendi. Avrupalı okullardan gelen 18 öğretmen 7 farklı dilde “Hoşgeldiniz” sözüyle karşılandı. Öğretmenler ve katılımcılar halk oyunları gösterisi, okul korosunun şarkıları ve Türk folklöründe kıyafetler defilesiyle renkli bir karşılama törenine tanık oldular.
Okulda her ülke için bir sınıf hazırlandı. Romanya için hazırlanan 6-A sınıfında bulunan öğrenciler Romanya için görsel, resim, pano gibi sunumlar hazırladılar. 6-B sınıfında Litvanya tanıtıldı. Litvanya’dan gelen öğretmenler bu sınıfta öğrencilerle beraber ders yaptı. 7-A sınıfındaki öğrenciler İspanya’yı tanıtırken, İspanya müziğinden örnekler sunuldu. İspanya’da bulunan futbol kulüplerinin formaları da özellikle İspanyol konukları etkiledi. Konuklar için yaklaşık 5 gün boyunca dolu dolu programlar ve ziyaretler hazırlandı.
 

ARŞİV