Çocuk Sanat Merkezi 10 yaşında!

Kadıköylü çocukların sanatla tanışması, temel sanat eğitimi alması için 2008 yılında hizmete açılan ve ücretsiz eğitim veren Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ( ÇSM) onuncu yılını Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle kutladı.

26 Ekim 2018 - 10:44

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nde eğitimini tamamlayan öğrenciler 10. yıl dolayısıyla  Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'ndan teşekkür belgesi aldı. Bu öğrencilerin bazıları konservatuar bölümünü kazanırken bazıları ise Çocuk Sanat Merkezi orkestrasında,  dans ve bale gruplarında yurt içinde ve yurt dışında Kadıköy Belediyesi'ni temsil ediyor.  Öğrencilere teşekkür belgelerini veren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, sanatla, sporla büyüyen çocukların iyi bir geleceğin, iyi bir ülkenin kurucuları olacağını belirterek  sözlerine şöyle devam etti. "Şu ana kadar 30 bine yakın çocuğun sanat ile tanıştığı Çocuk Sanat Merkezimiz 10 yaşında, emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum."

Etkinlikte ayrıca Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezinde çalışmış ve halen çalışan öğretmenlere de Aykurt Nuhoğlu tarafından teşekkür belgesi verildi.

ÇOCUK SANAT MERKEZİ

Kadıköy’de, 2007 yılının Kasım ayında, piyano, gitar, keman, bağlama ve vurmalı çalgılar branşlarında Caddebostan Kültür Merkezi, Halis Kurtça Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, 19 Mayıs Kültür Merkezi, İnönü Meslek Eğitim Birimi ve Barış Manço Evi’nde başlatılan ücretsiz müzik eğitimi sayesinde çocuklar ile birlikte üretmenin keyfine varılınca, 2008 Aralık ayında tüm faaliyetler tek bir merkezde toplanarak Çocuk Sanat Merkezi adı altında 450 öğrenci ile eğitime geçildi. ÇSM hizmete açıldığından bu yana 30 bine yakın çocuğun sanatla tanışmasını sağladı. Uzman eğitimciler tarafından müzik, bale, dans, drama ve resim bölümlerinde eğitimlerin verildiği merkezde çocukların eğitim alabilmesinin tek koşulu Kadıköy’de ikamet ediyor olmak. 

Merkezde, müzik ve dans bölümünde eğitim alan öğrenciler 2 yıl eğitim alarak mezun olurken, drama, resim, ritmik oyun ve erken yaş müzik eğitimi bölümleri ise 1 yıl sürüyor.

Merkez’de ayrıca 4-5 yaş grubu için ‘Erken Yaş Müzik Eğitimi’ ve ‘Ritmik Oyun Grubu’ çalışmaları da yer alıyor.


ARŞİV