Çocuklarımız Avrupa'ya demir attı

Eğitimde Balkanlara açılmıştık şimdi sıra Avrupa’da… Kadıköy Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu özel okulları imrendirecek önemli bir çalışmanın dinamosu oldu...

05 Nisan 2012 - 14:57

Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu Avrupa’nın gözbebeği olma yolunda. Öncü ve iştirakçi olduğu uluslararası projenin beyni konumundaki, Kadıköy’ün imkânları bakımından mütevazı devlet okulu bu projeyle ülkesini, Kadıköy’ü ve kendini Avrupa’ya tanıtacak.

Türkiye’nin ve eğitim sistemimizin geldiği noktanın da aynı zamanda bir ifadesi olan bu gelişmeyi pek çok profesyonel kuruluş milyonlarca Avro ile zor gerçekleştirebilirken, ilçemizdeki mütevazı bir devlet okulunun böyle bir hamle yaparak, Avrupa’ya açılması ve eğitim sistemimizin geldiği noktayı belgelemesi, büyük bir başarı.
TEKNOLOJİ TÜM İMKÂNLARIYLA KULLANILACAK
Türkiye, İngiltere, İrlanda, Portekiz, İspanya, Polonya, Romanya, Litvanya’dan oluşan ülkeler topluluğu arasında yapılan işbirliği sayesinde proje grubu oluşturuldu. Ev sahipliği Kadıköy Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu tarafından yapılan çalışma grubuna, İspanya, Portekiz ve İrlanda’dan 3 öğretmen ve idareci katıldı. Hazırlanan AB Comenius projesinin ön çalışma toplantısı, 27 Ocak-1 Şubat 2012 tarihleri arasında Kadıköy Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.
Proje kapsamında dergi çıkarılacak. Her sayıda; projedeki ortak ülkeler kendi kültürleri, eğitim, folklor, gelenek ve göreneklerini tanıtacaklar. İnternetin imkânları sonuna kadar kullanılacak ve projeye dâhil olan 8 ülkede 3 dilde yayın yapan bir web sitesi oluşturulacak. Ayrıca bir sosyal paylaşım sitesi sayesinde projeye dahil olan ülkelerdeki öğretmen, öğrenci ve velilerin de internet ortamında iletişim kurması sağlanacak.
Kasım 2012’de 7 ülkenin öğretmen ve öğrencilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik heyetin Kadıköy’e gelerek, Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu’na ziyarette bulunmaları öngörülüyor.
Projede yer alan 7 ülkenin ziyaretlerinin proje kapsamında 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, ülkelerin kendilerini tanıtmalarına olanak sağlayacak derginin de 7 sayısının yayınlanması hedefleniyor.
AVRUPALI KONUKLARA ÇALIŞMALAR ANLATILDI
Daha önce görev yaptığı okullarda eğitim-öğretime yönelik uygulama ve projeleriyle öne çıkan Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu Müdürü İlter Aygün, AB Comenius projesinin ön çalışma toplantısı için 27 Ocak-1 Şubat 2012 tarihleri arasında Avrupa’dan ülkemize gelen eğitimcilere brifing verdi. Gazete Kadıköy’ün de adım adım izlediği ve belgelediği ziyaret sırasında yabancı konuklarla tek tek ilgilenen Aygün, Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu’nda eğitim-öğretim ile ilgili yaptığı çalışmalardan bahsetti.
‘EĞİTİMDE SINIRLARI AŞTIK’
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar da yapılan çalışma ile ilgili bilgi ve düşüncelerini Gazete Kadıköy ile paylaştı. Ferşat Ayar açıklamasında, “Öğrencilerimiz, velileri, okullarımızın katkılarıyla oluşturulan projelerle ülke sınırları dışına taşıdı. Eğitim alanında yapmış olduğumuz uluslararası işbirliğiyle gerçekleşen projeler bağlamında ilçemiz son derece iyi yerlerde bulunmaktadır. İlter Bey, özellikle uluslararası projelerde, kardeş okul projelerinde olduğu gibi bu projede de çok farklı bir rol oynamaktadır. Ekibiyle birlikte öne çıkmış, başarılı projeleriyle, çevresiyle ilişkileriyle öne çıkmış bir eğitimcimizdir. Ona ve ekibine başarılar diliyorum. İnanıyorum ki hem bizim çocuklarımızın projeleri hem de diğer ülkelerin projelerle işbirliği halinde inanıyorum ki çok başarılı ve güzel işler yapılacaktır” dedi.
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV