“Okullar otopark olmasın”

Kadıköylüler ve CHP ilçe örgütü, otoparka çevrilen Muhsin Adil Binal Lisesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Kadıköy CHP İlçe Başkanı Ali Narin, “Okul depreme güvenli olmadığından dolayı yıkıldı ve 8 milyon TL bağışlandı. Buraya okul yapılmadı, bu bağış ne oldu?” diye sordu

10 Ekim 2024 - 14:07

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy ilçe örgütü, beş yıl önce depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Muhsin Adil Binal Lisesi önünde bir araya geldi. “Okullar otopark olmasın” pankartı açılan eylemde STK ve eğitim gönüllüleri de yer aldı. Basın açıklamasında konuşan Kadıköy CHP İlçe Başkanı Ali Narin, “Bu okul ilçe ve milli eğitim müdürlüğü tarafından mevzuata aykırı olarak Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birleştirildi. Bu süreçte öğretmenler,  öğrenciler ve veliler mağdur edildi. Muhsin Adil Binal Lisesi’nin yeniden yapılması için 8 milyon TL bağış toplandı” dedi.

“OKULLARI ÖĞRENCİLER KULLANSIN”

Okulun otoparka çevrildiğini ve yeniden yapım için bağışlanan 8 milyon TL’nin ne için kullanıldığını bilmediklerini vurgulayan Narin konuşmasına şöyle devam etti: “53 yıl hizmet veren bu okulu ve insanların anılarını yıkıp yerine otopark yapılmasını bizler soruyoruz. İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze soruyoruz. Sizler neden Kadıköy ilçesi sınırlarında bulunan okulların hafta içi ve hafta sonu öğrencilerin spor yapma alanı olarak kullanılmasını değil de otopark olarak kullanılmasına izin veriyorsunuz? Okullarımızın bakım ve ihtiyaçları Milli Eğitim müdürleri için sorun deniyor ve ihtiyaç talepleri bitmiyor. Boya, badana, tamirat, temizlik, ihtiyaç malzemeleri, bina bakım ve onarım bunlar ihtiyacınız. Siz okulları otoparkla çevirseniz de bu ihtiyaçları karşılayamazsınız.”

“KADIKÖY’DEKİ OKULLAR OTOPARK OLDU”

Konuyla ilgili konuştuğumuz Narin, ilk bilgilerde alanın tekrar okul ya da okul önü olarak kullanılacağını, ardından ise  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde bir bina olacağını belirterek alanın son olarak otopark olduğunu vurguladı. Narin, 1967 yılından beri hizmet veren bir okulun otopark olmasının hem yurttaşlar hem de Kadıköy için doğru olmadığını söyledi.   Öğrencilerin okullarda hijyen, güvenlik gibi birçok sorunla karşı karşıya  olduğunu kaydeden Narin “Burada yurttaşlar ile Kadıköylülerin anıları  ve eğitim kenara itiliyor. Okul depreme güvenli olmadığından dolayı yıkıldı ve 8 milyon TL bağışlandı. Buraya okul yapılmadı, bu bağış ne oldu? Bahariye Ortaokulu, Moda ilkokulu, Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesi de hafta sonu otopark olarak kullanılıyor. Öğrenciler hafta sonları bahçede arkadaşlarıyla eğlenebilecekken bu alanlar neden otopark yapılıyor?” diye konuştu. 

 


ARŞİV