“Okutan Kadıköy” üniversiteliler için bağışlarınızı bekliyor

Türk Eğitim Vakfı ve Kadıköy Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen “Okutan Kadıköy” projesi, ilçe halkının desteğiyle üniversiteli gençlere burs imkanı sağlıyor

18 Kasım 2022 - 14:06

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile; ilçe muhtarları, gönüllüler, esnaflar ve Kadıköylülerin desteğiyle hayata geçirilen “Okutan Kadıköy” projesiyle, ilçede ikamet eden ve maddi güçlük çeken üniversite öğrencilerine burs desteği vermeye devam ediyor.

18 ÖĞRENCİYE BURS VERİLDİ

Konuya ilişkin geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, TEV işbirliği ile hayata geçirilen projede ekim ayına kadar 18 öğrenciye burs imkanı verildiğini söylemişti. 

“HER BİNA BİR ÖĞRENCİYE…”

Odabaşı, “Bu projeyle Kadıköy’deki her binanın TEV aracılığıyla bir üniversite öğrencisine burs vermesini sağlamayı amaçlıyoruz. Okutan Kadıköy Projesi’nde bugüne kadar 220 bin TL toplandı. Bir öğrencinin yıllık burs tutarı ise 11 bin 925 TL. Bu sayede şimdiye dek 18 üniversite öğrencisine burs desteği sağlamış olduk” ifadelerini kullanmıştı.

Kadıköy Belediyesi olarak Plak Günleri’nde ve Yeniden Kullanım Pazarı’nda açtıkları stantların geliri ile destekte bulunduklarını söyleyen Odabaşı, çeşitli etkinliklerle Okutan Kadıköy projesi için 56 bin lira topladıklarını kaydetti. Odabaşı, bu projeyi büyütmek için çalışmalarının sürdüğünü söylemişti. 

MUHTARLAR BURS İÇİN KOŞTULAR

6 Kasım Pazar günü gerçekleşen N Kolay 44. İstanbul Maratonu’nda, Kadıköylü muhtarlar, TEV “Yarıda Kalmasın” yardım projesi için koştular. Caferağa Mahalle Muhtarı Zeynep Ayman, Fenerbahçe Mahalle Muhtarı Tuba Aldeniz, Sahrayıcedit Mahalle Muhtarı Seval Özkan, Erenköy Mahalle Muhtarı Necla Alpüstün ve Merdivenköy Mahalle Muhtarı Nazan Gürkan, öğrencilere burs desteği için maratonun halk koşusu etabına katıldılar. 

 

ARŞİV