‘Sürekli oyna, sürekli öğren'

Çocukları eğlendirerek öğretme mantığını baz alan Akıl Atölyesi’nin dersleri 5 Ekim’de başladı.

09 Ekim 2013 - 09:41
Haber: Sümeyye YAMAN
Fotoğraflar: Tutku DİRİ
 
Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu Türkiye temsilcisi Türk Beyin Takımı (TBT) ile işbirliği içerisinde olan, eğitim kurumlarına verdiği hizmetlerin yanı sıra şirketlerin de zekâ oyunları ile ilgili ihtiyaçlarına cevap veren Akıl Atölyesi 5 Ekim Cumartesi günü derslere başladı.
2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren “Zekâ Oyunları”nın seçmeli ders olarak MEB müfredatına girmesiyle oyunlara ilgi arttı. Artan ilgi karşısında oluşan ihtiyaca karşılık verebilmek amacıyla deneyimli matematik öğretmenlerinden Zeynep Emeç Deprem ile Özlem Emre, Akıl Atölyesi Kadıköy Temsilciliği görevini üstlendi. 5-12 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanan Akıl Atölyesi, hedeflerini; bireylerin zekâ oyunları ile tanışmasını sağlamak, zekâ oyunları kültürünü yaymak, öğrencilerin erken yaşta hobi edinmelerini sağlamak ve yaratıcılık, mantık yürütme gibi becerilerini geliştirmeye çalışmak olarak belirledi.

ÇOCUKLAR EĞLENEREK ÖĞRENİYOR
Öğrencilere TBT tarafından hazırlanmış, 36 hafta süren “Zekâ Oyunları temelli Bilişsel Gelişim Programı” uygulanıyor. Eğitim kurumlarında seminerler düzenleniyor ve okul içi yarışmalar yapılıyor. Akıl Atölyesi’nin Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projesi aynı anda devam ediyor. Bu proje ile ekonomik olarak zekâ oyuncaklarına ulaşamayan öğrencilere de oyuncaklara ulaşma imkanı sağlanıyor. Atölye’de tangram, pentomino, sudoku oyunları oynatılarak öğrencilere akıl yürütme, problem çözme, hızlı karar verme, dikkat, konsantrasyon gibi özellikler kazandırılıyor. Atölye programının işleyişi hem ders saatleri hem de her hafta verilen “Eve Zeka” oyunları etkinlikleriyle “sürekli oyna, sürekli öğren” ilkesine bağlı kalarak devam ediyor.

BİLGİSAYAR OYUNLARI YERİNE ZEKÂ OYUNLARI
Çocukların koşup oynamak, eğlenmek yerine oturup bilgisayar oyunu oynamayı tercih ettiğini ve bunun da sosyal yaşantılarını yok ettiğini dile getiren Atölye temsilcileri, öğretmen olarak bu tablonun rahatsızlık verici olduğunu söyleyerek, zekâ oyunlarını bir alternatif olarak gördüklerini ve çalışmalara başladıklarını belirttiler. Velilere düşen görevin ise zekâ oyunları eğitimi ve zekâ oyuncakları ile ilgili çocuklarını yönlendirmek olduğunu vurguladılar. Deneyimli eğitimciler ile hizmet veriyor. Eğitimciler yaş grubuna göre oyuncak seçimi konusunda da bilgi veriyor.
Akıl Atölyesi:
Adres: Fahrettin Kerim Gökay Caddesi-Tuğrul Apt. No: 102/3 Feneryolu/Kadıköy
Tel.: 0216 346 80 82
AkılAtölyesi@Akl Atlys

ARŞİV