Üniversite adaylarına tercih desteği

Kadıköy İskele Meydanı’ndaki İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezi’nden hizmet alan öğrenciler, “Üniversite sınavına giren öğrencilerin tercih konusunda profesyonel desteğe ihtiyacı var. Merkez projesi başarılı. Sayıları daha da artsın.” diyor

25 Temmuz 2024 - 09:08

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren öğrencilere bul yılda ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti veriyor.  İstanbul’un 22 meydanında kurulan, 17 Temmuz’dan itibaren hizmet vermeye başlayan İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri, 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık. Merkezlerde görev alan eğitmenler, öğrencilerin puanlarına, sıralamalarına, yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre en uygun üniversite ve bölümü seçmelerine destek oluyor. 

Kadıköy İskele Meydanı’nda yer alan İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezi’ne gittik, merkezde hizmet veren eğitmen ve hizmet alan öğrencilerle konuştuk. 

İBB Ders Atölyeleri’nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olan, kurulan merkezde öğrencilere tercih konusunda yardımcı olan Hande Acar, “Öğrencilerde yaygın olan bir bilgi yanlışlığı var. Herkes puan odaklı geliyor. Önemli olanın sıralama olduğunu öğreniyorlar. Puan odaklı gittiklerinde her yer tutuyor gibi geliyor. Nasıl tercih yapacaklarını bilmiyorlar. Sıralaması düşük olanlar acaba bir yeri kazanabilir miyim endişesi yaşıyor. Kafasında sorularla gelen öğrencileri dinliyoruz, ilgi alanlarını soruyoruz. Verdiğimiz bilgilerle onların yolunu aydınlatmaya çalışıyoruz. “ diye konuştu. 

“KAFAMDA BİR ŞEYLER NETLEŞTİ”

Trabzon’da yaşayan, liseden bu yıl mezun olan Açelya Karaçomak, “İstanbul’a bugün geldim. Kadıköy İskelesi’nde dolaşırken merkezi gördüm. Kafam çok karışık olduğu için hemen bilgi almak istedim. İlgi alanlarımı sordular. İlgi alanıma ve sıralamama göre nerelerin olabileceğini söylediler. Bir liste çıkardılar. Nereleri kazanabileceğimi gördüm. Çok güzel oldu. Kafamda bir şeyler netleşti. “ dedi. 

Öğrencilerin tercih döneminde profesyonel desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Burak Eyvaz da “İstediğim bölümleri söyledim. Puanım doğrultusunda bir tercih sıralaması çıkardılar. Yardımcı oldular. Bu tür merkezlerin sayısı daha da artsın. Başarılı bir proje.” diye konuştu.

“ÇOK YARDIMCI OLDULAR”

Cemal Taha Küçükkaya ise şunları söyledi: “Kaynarca’da oturuyorum. Arkadaşımın önerisi üzerine buraya geldim. Meslek lisesi mezunuyum. Denizcilik üzerine girebileceğim üniversiteleri sordum. Çok yardım oldular. Güler yüzlü davrandılar. Gelmem çok iyi oldu.”

 


ARŞİV