Zühtüpaşa İlkokulu iki AB projesine ortak oldu

Kadıköy’de bulunan Zühtüpaşa İlkokulu’nun da ortak olduğu Avrupa Birliği Erasmus+ projesi hibe almaya hak kazandı

02 Kasım 2018 - 11:12

Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2018 teklif çağrısı döneminde kabul edilen AB hibe destekli ‘Fairytales, Legends, Myths and Stories All Over Europe to Develop Literacy and Language Skills of Our Students’ adlı projeyle Kadıköylü öğretmen ve öğrenciler proje ortağı ülkelerin öğretmen ve öğrencileriyle birlikte 21. yy. becerilerini öğrenme ve birbirlerine aktarma olanağına kavuştular. Romanya, İtalya, İngiltere ve Türkiye’nin da ortak olduğu proje 2 yıllık bir süreyi kapsıyor. Projenin Yasal Temsilcisi ve Okul Müdürü Hakan Karabay, Okul irtibatını sağlayan İngilizce Öğretmeni Zeynep İnce ve projeye katkı sağlayacak bazı öğretmenler, farklı ülkelerde birer haftalık proje programında yer alan eğitimlere katılarak bilgi ve deneyimlerini kendi öğrencileri ve öğretmen arkadaşları ile paylaşmanın ve farklı kültürleri ve eğitim ortamlarını tanıyacak olmanın heyecanını yaşıyorlar.

Proje kapsamında ilk yurtdışı eğitimi Ocak ayı içinde İngiltere’de yapılacak. Sonraki süreçte Zühtüpaşa İlkokulu öğretmenleri Romanya, İtalya, İngiltere ülkelerinde eğitimlere katılarak Avrupa Kültürel Mirası hakkında detaylı öğrenme modellerini uygulama fırsatı bulacaklardır. Proje, öğretmen ve öğrencilerin temel becerilerini geliştirebilmeleri için uygun stratejileri kurarak temel ve çapraz disiplinler arası becerileri geliştirmek suretiyle öğrencilerin tiyatro, festival, sergi ve hikâyeler oluşturarak Avrupa kültürel mirasını öğrenmelerini amaçlıyor. Projede öğretme kalitesinin artırılması ve akademik eğitim öğretim seviyesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Ayrıca okul tarafından hazırlanan Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA229) altında yer alan stratejik ortaklık ‘In Nature We Learn’ isimli projesi de, AB’den hibe desteği almaya hak kazandı. 2 yıl sürecek olan projede de 5 öğretmen 5 farklı ülkede çeşitli eğitimlere katılma olanağına kavuştular.

KADIKÖY’DE İKİ OKULDAN BİRİ

Zühtüpaşa İlkokulu Müdürü Hakan Karabay “Bu yıl Kadıköy’de Avrupa Birliği projesi kabul edilen 2 ilkokuldan biri biz olduk. Tek farkımız bizim bu yıl iki ayrı projemizin de hibe almaya hak kazanmasıdır. Projemizin okulumuza ve yaygınlaştırma faaliyetlerimiz ile ilçemiz Kadıköy ve ülkemizdeki diğer eğitim kurumlarına önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. 21.y.y.’da özellikle değerler eğitimi dediğimiz empati, saygı, hoşgörü, farklı kültürlere olumlu tutum öğrencilerimizde geliştirilmesi amaçlanmıştır. Öğretmenlerimiz bu ülkelerde kazandıkları bilgi ve birikimlerini hem meslektaşları ile paylaşacak hem de öğrencileri ile bu bilgileri uygulama olanağı bulacaklardır. Projemizin öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

FOTO ALTI: Soldan sağa: Deniz Tokatlıoğlu, müdür Hakan Karabay ve Zeynep İnce


ARŞİV