Bostancı Gönüllüleri 15 yaşında!

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri bu hafta da pek çok etkinliğe imza attı

17 Şubat 2017 - 15:43


Bostancı Gönüllüleri 15 yaşında!

Bostancı Gönüllü Evi, kuruluşunun 15. yıldönümünü, pek çok gönüllünün katılımı ile kutladı.  Gönüllü Evi Başkanı Birsen Sungur’un açılış konuşmasının ardından geçmiş dönem başkanları ve eski üyeler, kuruluşundan bugüne Gönüllü Evi faaliyetlerini anlattı ve anılarını gönüllülerle paylaştı. Ayrıca Birsen Sungur, önümüzdeki dönemde planlanan faaliyetler ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra gönüllüler hep birlikte 15. yıl pastasının mumlarını üfledi.

Sungur konuşmasında, “Bizlere gönüllü olarak çalışma imkanı sağlayan ve her daim yanımızda olarak bizlere destek veren Kadıköy Belediyesi’ne, Belediye Başkanımız Aykurt Nuhoğlu’na, Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkez Yönetim Kurulu üyelerine, Gönüllü Merkezi Sorumlusu Engin Baran’a ve görev yapan tüm arkadaşlarımıza, ayrıca  bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmayan Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu üyemiz  Ayşen Gürer’e de teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

HAYVAN BARINAĞI ZİYARETİ

Bostancı Gönüllüleri Hayvan Hakları Komitesi tarafından düzenlenen hayvanları ziyaret ve yardım etkinliği, gönüllülerin de katılımıyla gerçekleşti. Barınakta yaşayan kedi ve köpekler için yaş ve kuru mama, ilaç, battaniye, havlu ve diğer ihtiyaç malzemeleri götürüldü. Hayvanların beslendiği, sevildiği duygusal güzel bir gün yaşandı. Günün sonunda gönüllüler en yakın zamanda tekrar gelmek üzere söz vererek barınaktan ayrıldı.

TİYATRO KEYFİ

Bostancı Gönüllüleri Kültür Sanat Komitesi tarafından her ay düzenlenen tiyatro etkinliğinin ocak ayı seçimi, Haldun Taner Sahnesi’nde sergilenen Boris Vian- John Steinberg’in yazdığı “Karıncalar - Bir Savaş Vardı” adlı oyunu oldu. İsimsiz bir askerin başına gelen enteresan olayları anlatan ve aynı zamanda pek çok kişinin de başına gelebileceğine dikkat çeken oyunu mahalle sakinleri ve gönüllüler ilgiyle izledi.

2017’nin gökyüzü hareketleri

Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim komitesinin organize ettiği “2017 Yılı Gökyüzü Hareketleri” konulu seminerin konuğu astrolog Ümit Çilingiroğlu oldu. Çilingiroğlu, 2017 yılında gezegenlerin, burçların, dünyaya, insanlığa ve Türkiye’ye neler getireceği hakkında öngörülerini paylaştı.

2017 yılının tüm dünya için maddi, manevi zorluklarla dolu bir yıl olacağını, iki ay ve iki güneş tutulması gerçekleşeceğini, bunların etkilerini ve aylara göre burçların etkileşimlerini detaylı olarak anlattı.

Kentsel Dönüşümü konuştular

Feneryolu Gönüllü Evi Çevre Komitesi, Kentsel Dönüşüm Semineri için İnşaat Mühendisi Batur Yücesan’ı konuk etti. Birçok mahalleden gelen katılımcılara kanunlardaki son değişiklikler anlatıldı; 2/3 çoğunluğun olduğu durumlarda binanın kentsel dönüşüme verilebileceği, müteahitten banka teminat mektubunun mutlaka alınması gerektiği ve mağdur olan kişilerin haklarından bahsedildi.Kentsel dönüşümle ilgili ortak şikayetler dile getirildi, merak edilen sorular da cevaplandırıldı.

GELENEKSEL KAHVALTI

Feneryolu Gönüllüleri her ay yapılan etkinlikleri ve projelerini mahalleliyle ve gönüllülerle paylaştığı aylık kahvaltısında bir araya geldiler. Gönüllü Başkanı Meltem Çokça “Her ay bir araya geliyoruz. Sadece kahvaltı değil birlik beraberlik ilkesinde neler yapabileceğimizi görüşüp, gönüllülerimizin ve mahallelimizin içlerindeki bilgi, birikim, enerji ve deneyimlerini mahallemiz için paylaşmalarını bekliyoruz” dedi.

Oyun alanı için teşekkür

Marmara Üniversitesi Hastanesi, Çocuk Onkoloji bölümünde tedavi gören çocukların kullanımı için oyun alanı yaptıran Göztepe Gönüllülerine teşekkür belgesi verdi.  Gönüllü Başkanı Yıldız Mete “Çocuklarımız için her türlü imkânımızı seferber edeceğiz” dedi.

Anadolu’nun sözü ve sazı

Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi Müzik Komitesi’nin düzenlediği  “Anadolu’nun Sözü ve Sazı”  adlı etkinliğin bu ayki konuğu Türk Halk Müziği sanatçısı ve koro şefi Nurettin Karakuş  oldu.

Salonu hınca hınç dolduran mahalleli ve gönüllüler türkülere eşlik etti. Şef Nurettin Karakuş Anadolu’nun her yöresinden çok bilinen ve halkın yüreğine işlemiş türküleri seslendirdi.

Türkülerin doğduğu yerleri ve türkülerin içerdiği duyguları detaylı bir şekilde anlatan Karakuş’a Gönüllü Evi Başkanı Nevin Toprakseven teşekkür etti.

Sevgililer Günü buluşması

Merdivenköy Gönüllüleri birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmek için 14 Şubat Sevgililer gününü kutladı. Kadıköy Ortak Cafe’deki buluşmada keyifli anlar yaşandı. Gönüllü Başkanı Süreyya Gökmen, Ortak Cafe sahiplerinden Günay Haki ve personeline konukseverliklerinden ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek “Gönüllülerle bundan sonra bu tip etkinlikler düzenleyerek sosyal dayanışmayı daha da güçlendireceğiz” dedi.

HAYVAN HAKLARI VE SEVGİSİ

Merdivenköy Gönüllüleri, hayvan hakları ve sevgisi hakkında söyleşi düzenledi. Kadıköy Belediyesi Barınak ve Hayvan Hakları Koordinatörü Elif Narin’in konuk olduğu söyleşiye mahalledeki çocuklar büyük ilgi gösterdi. Soru cevap şeklinde geçen söyleşi çocukları ve mahalle sakinlerini mutlu etti.

Beslenmeye dikkat!

Rasimpaşa Gönüllü Evi’nin düzenlediği “Orta ve İleri Yaşlarda Beslenme” konulu seminerin konuğu Medipoint Tıp Merkezi’nden Uzman Diyetisyen Sumru Özbay’dı.

Özbay “Sağlıklı Beslenme yeterli ve dengeli beslenmedir. Vücudumuzu oluşturan hücrelerin düzenli ve dengeli çalışması için yağlar, karbonhidratlar, proteinler, vitaminler ve minerallerden yeterli miktarda almalı, bol su içmeli, hareketli olmaya, kilomuzu dengede tutmaya çalışmalı, orta yaşın kalitesini yükseltmeliyiz” dedi.

Özbay, “Ülkemizde obezite artmaktadır. Bunun sebebi dengesiz fast food beslenme ve hareketsizliktir. Ömür boyu kullanmasanız vücudunuzun ihtiyaç duymayacağı tek şey de şekerdir. Karaciğer zaten şekeri üretebiliyor. Sizin yediğiniz şekerse kısa sürede kana geçerek şekeri yükseltir ve çoğu yağa dönüşerek kilo almanızı sağlar.” diyerek düzenli ve sağlıklı beslenmeli, yemek için yaşamamalı,  yaşamak için yemeli görüşünü benimsememiz gerektiğini belirtti. Seminerin sonunda konukların sorularını da yanıtladı. 


ARŞİV