Dört bir koldan dayanışma!

Suadiye Gönüllü Evi’ne bağlı çeşitli komitelerde görev alan gönüllüler, Ayvacık’tan Suruç’a zor durumdaki pek çok kesimle örnek dayanışma gösterdi; 300 kişilik gönüllü grubu ise Müjdat Gezen'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

10 Mart 2017 - 13:23

DEPREMZEDELERİ YALNIZ BIRAKMADILAR

Suadiye Gönüllüevi Çevre ve Gezi Komitesi, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yaşanan deprem sonrasında büyük bir duyarlılık göstererek büyük bir kampanya başlattı ve kısa sürede büyüyen yardımları tasnif ettikten sonra bölgeye ulaştırdı. Depremzedelerle görüşerek manevi destek vermek isteyen gönüllüler aynı zamanda yanlarında getirdikleri giysi, yiyecek, battaniy ve hijyen malzemelerini elden ulaştırarak maddi bir dayanışma da gösterdi.

Gönüllü Başkanı Nesrin Dolunay “Depremzedelere bir nebze de olsa yardımcı olmanın mutluluğu ile bölgeden ayrılırken bizlere teşekkür için verdikleri köy yumurtalarını gözyaşları içinde aldık” dedi.  Daha sonra Bölgede kurulan AFAD’ı ziyaret eden gönüllüler, hijyen malzemelerini de yetkililere tutanak karşılığı teslim ettiler.

SURUÇ’A TEST KİTABI

Çevre ve Gezi Komitesi ayrıca İngilizce A2 dil sınıfı ile ortaklaşa, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Büyük Ziyaret Okulundaki öğretmen aracılığıyla ilk etapta 20 öğrenciye daha sonra da büyük bir katılımla 50 öğrenciye bot ve montların karne hediyesi olarak gönderdi. TEOG’a hazırlanan son sınıf öğrencilerinin ihtiyaçları olan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı yardımcı ders kitapları da öğrencilere ulaştırıldı. Bu hediyelerin ulaşmasının ardından öğrencilerin katılımcılara hitaben tek tek yazmış oldukları teşekkür mektupları gönüllü evinde gözyaşları içersinde okundu.

BİTLİS’E KÜTÜPHANE

Suadiye Gönüllüevi Eğitim Komitesi, internet ortamından kendilerine ulaşan Elif öğretmenin öğrencileri için “kitap istiyoruz” çağrısına cevap verdi… Bitlis Merkez Yolalan Şehit Jandarma Üstçavuş Kaan Şen Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmenlerinden gelen okul kütüphanesine yardım çağrısına cevap veren komite, öğretmenlerin istekleri doğrultusunda yazar ve şairlerin kitaplarını temin ederek kendilerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadı.

İLKOKULLARA YARDIM

Suadiye Gönüllüevi Sağlık Komitesi, Fındıklı Mürüvvet İlkokulu ve Sultanbeyli Namık Kemal İlkokulu öğrencilerinden ihtiyaç sahibi olanlara mont, bot ve atkı-bere gibi giysi yardımında bulundu.

HUZUREVİ UNUTULMADI

Sağlık Komitesi ayrıca Semiha Şakir Huzurevi’ne daha önce yapmış olduğu ziyarette belirlemiş olduğu ihtiyaçları bir grup gönüllü ile hasta ve yaşlıları ziyaret ederek kendilerine ulaştırdı.

****

*

*

*

Müjdat Gezen’e geçmiş olsun ziyareti

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri, geçtiğimiz hafta saldırıya uğrayan Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi. Sanat Merkezi’nin merdivenlerinden ziyaretçileri selamlayan Müjdat Gezen, alkışlarla karşılandı. Müjdat Gezen daha sonra, sanat merkezine gelerek kendilerine geçmiş olsun dileklerini ileten, moral ve destek veren ziyaretçilere teşekkürlerini ilettiği kısa bir konuşma yaptı.

1 Mart Çarşamba günü saat 15.00’te Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinden yaklaşık 300 kişilik gönüllü grubunun gerçekleştirdiği geçmiş olsun ziyaretinde sanatçıya çiçek verilirken, kısa bir basın açıklaması yapıldı. “Değerli Gönüllüler ve Kadıköylüler Biz Kadıköylüler olarak ülkemizde az yetişen ince ruha sahip bu insanların şahsına yapılmış ama hepimizi derinden yaralayan bu saldırıyı kabul etmek mümkün değildir. Bu saldırıyı sanata, sanatçıya ve ülkenin aydınlık geleceğine inanan insanlara yapılmış olarak değerlendiriyoruz” denilerek Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne yapılan saldırı kınandı. Açıklamanın devamında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim alan öğrencilere de geçmiş olsun dileği iletildi. Yapılan basın açıklamasının ardından ziyaretçi grup dağıldı.

**

**

****

Sonsuzun Geometrisi

Merdivenköy Gönüllü Evi’nde  Eğitimci Yazar Ömer Özbek, Bilgisayar Müh.Can Önder Tekeli ve Doç.Dr. Hüseyin Kotaman, İnsan Doğa Özgürlük ve Bir’in matematiği, sonsuzun geometrisi olumsuzlama konusunda katılımcılara bilgi verdi. Yaşamda insanın yeri, doğanın önemi ve özgürlüğün ne kadar önemli olduğunun anlatıldığı söyleşide katılımcılara insanın doğadan etkilenerek sosyal yapısını düzenlemesi gerektiği anlatıldı.

***

*

*

Bostancı’da organik tarım

Yeryüzü Derneği’nden Ercüment Yıldırım, Bostancı Gönüllü Evi’nde, kent bahçeleri, organik tarım ve doğal ürünler hakkında bilgi verdi. Büyük kentlerde yaşayanlar için doğal ve organik tarım ürünlerinin nasıl yetiştirilebileceğini anlatan Yıldırım evlerin balkonlarında, teraslarda bile saksı içinde organik tarım yapılabileceğini belirtti. Yıldırım, organik tohum ve fidelerin ücretsiz olarak Yeryüzü Derneği’nden temin edilebileceğini belirterek organik ürünlerin nasıl anlaşılabileceği konusunda da bilgi verdi. Yıldırım, her çarşamba günü Göztepe Özgürlük Parkı’nda Organik Pazar kurulduğunu ve bu pazarın Kadıköy Belediyesi tarafından denetlendiğini ifade ederek organik ürünlerin nasıl anlaşabileceğini de anlattı.

*

*

Rasimpaşa ve Erenköy’de Okuma Atölyesi

Rasimpaşa Gönüllüleri, şubat ayı Okuma Atölyesi’nde Moderatör Aslan Eyi’yle birlikte Yukio Mişima’nın “Bahar Karları” adlı kitabını incelediler, yorumladılar.

Kitapta 1910’lu yıllarda Tokyo’da iki dost aile zengin matsugae’lerin oğlu Kiyoaki ile soylu Ayakura’ların kızı Satoko arasındaki dramatik aşk hikâyesi üzerinden, köklü soylu sınıfların kapalı çevrelerinde zengin ailelerin paraları sayesinde toplumsal ve siyasal güç arama çabaları, Japon gelenekleri, yaşam tarzları, batılılaşma özlemleri, maddi değerlerin insani değerlerden daha çok önemsenmesi eleştiriliyor.

Katılımcılar kitabı okurken yazarın anlatımından, tasvirlerinden de çok etkilendiklerini ifade ettiler.

KONSTANTİNİYYE OTELİ’Nİ KONUŞTULAR

Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim Komitesi’nin her ay düzenlediği okuma atölyesinin moderatör konuğu Okan Üniversitesi öğretim üyesi Irmak Evren oldu.

Okumaya karşı ilgi ve heyecan oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikte Irmak Evren, Zülfü Livaneli’nin “Konstantiniyye Oteli” adlı romanının ilk bölümünü yorumladı. Romanı okuyan gönüllüler de görüşleriyle sohbeti derinleştirdi.

Sonraki toplantıda romanın ikinci bölümü okunup gelinecek ve üzerine yeniden bri söyleşi yapılacak.

*

*

*

RÜYA GİBİ AMERİKA

Kriton Curi Parkı gönüllüleri ve mahalleli Görsel Etkinlikler Komitesinin hazırladığı  “Rüya Gibi Amerika” konulu slayt gösterisini büyük bir ilgi ile izledi. Gösteri sırasında Amerika ile ilgili aydınlatıcı bilgiler verildi.

*

*

*

*

Yaşar Özel 60. Sanat Yılını kutladı

“Ses Kralı” ünvanıyla bilinen bas bariton Türk Sanat Müziği Solisti Yaşar Özel’in 60. Sanat Yılı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesinde kendi yönetimindeki koronun konseriyle kutlandı.

Konserin birinci bölümünde Hicaz, ikinci bölümünde ise Rast makamından oluşan eserler katılımcıların yoğun ilgi ve alkışı ile duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Konsere Yaşar Özel sevenleri, ünlü sanatçılar, Meclis Üyeleri Canan Akçınar ve Aydoğan Dülger ile Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu da katıldı.


ARŞİV