Ediz Hun Gönüllülerin konuğuydu

“Sosyo-Ekonomik Kalkınmada Doğa-İnsan İlişkileri” konulu söyleşinin konuşmacısı, Uzman Ekolog, Sanatçı ve Öğretim Görevlisi Ediz Hun’du.

05 Mayıs 2016 - 15:23
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim Komitesi’nin Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Sosyo-Ekonomik Kalkınmada Doğa-İnsan İlişkileri” konulu söyleşinin konuşmacısı, Uzman Ekolog, Sanatçı ve Öğretim Görevlisi Ediz Hun’du.
“Doğayı sevmek, onu kucaklamak lazım” diyerek konuşmasına başlayan Ediz Hun, 1975 yılında ailesiyle birlikte Norveç’e yerleştiğini ve Oslo ve Trondheim üniversitelerinde biyoloji ve çevre bilimleri eğitimi aldığını ve 30 yıldır çeşitli üniversitelerde ders vermekte olduğunu söyledi.
Ediz Hun, çevrenin tabiatı gereği felsefi yapısının olduğunu, çevre konusunun sevgi temasıyla birlikte işlenmesi gerektiğini, 1970’lerde gelişmiş olan ülkelerde çevre duyarlılığının başladığını ve 1980’lerde global bir hal aldığını belirtti.
Çevre duyarlılığının oluşmasında tarihte önemli kilometre taşlarına değinen Ediz Hun, “1972 Stockholm konferansında çevrenin olmazsa olmaz bir değer olduğu vurgulanmıştır. Ülkemiz önemli bir biyolojik çeşitliliğe sahip ve öncelikli görevimiz  çevreyi korumak olmalıdır.” dedi. Sağlıklı bir çevre açısından, güneş, rüzgâr ve dalga enerji kaynaklarının kullanılmasının,  artan dünya nüfusunun da kontrol altına alınmasının gerekliliğini vurgulayan Ediz Hun seyircilerden gelen soruları da detaylı olarak cevapladı
Etkinlik sonunda Gönüllü Evi Başkanı Zerrin Sevil, Ediz Hun’a teşekkür ederek Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri adına plaket verdi.

ARŞİV