Fenerbahçe Gönüllüleri'nin çevre gezisi

Fenerbahçe Mahallesi Çevre Komitesi’nin 4 Nisan Perşembe günü düzenlediği İSKİ Ömerli Temiz Su İşleme Tesisleri gezisine; mahalle gönüllüleri ve fotoğrafçılık kursiyerleri katıldılar.

02 Mayıs 2013 - 15:52
Fenerbahçe Mahallesi Çevre Komitesi’nin 4 Nisan Perşembe günü düzenlediği İSKİ Ömerli TemizSu İşleme Tesisleri gezisine; mahalle gönüllüleri ve fotoğrafçılık kursiyerleri katıldılar. Özel izin alınarak gezilen tesislerdeki çalışmalar ilgiyle izlendi. 1.5 milyon ton kapasitesi olan Ömerli Temiz Su tesislerinden, her gün Anadolu yakasının tamamının, Avrupa yakasının bir kısmının ve Adaların Temiz İçme Suyu ihtiyacı karşılanıyor.İSKİ Ömerli Temiz Su Tesisleri gezisi, gönüllülere, içme suyumuzun temiz ve sağlıklı olduğunun görme fırsatı verdi. 

HAYAT BOYU ÖĞRENME PROJESİ’NDE İLK ADIM  
Fenerbeahçe Mahallesi Gönüllüleri Çevre, Kültür ve Sosyal komitelerinin desteklediği “Hayat Boyu Öğrenme Programı” kapsamındaki Comenius Okul Ortaklığı projeleri için Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlköğretim Okulu, “Big Dreams of Littel Feet” adlı projeye kabul edilid.
Bu çalışmalar içinde 17 Ekim 2012 tarihinde Belçika’da bir toplantı yapılarak, daha önce yapılan planlar revize edildi. 27 Şubat 2013-3 Mart 2013 tarihleri arasında da İngiltere’deki Bidford On Avon Okulu, 3 öğretmen ve 3 öğrenci tarafından ziyaret edildi ve yapılan çalışmalar İngiltere, İsveç, Belçika, Hollanda, Polonya ve Türkiye tarafından gözden geçirildi.
8 Mayıs-12 Mayıs 2013 tarihlerinde ise Polonya’daki dkul ortağı,14 kişilik bir grupla ziyaret edilecek. “Big Dreams of Littel Feet” projesi; 6-14 yaş grubu öğrencileri kapsıyor. Proje, öğrencilerin geleceğe yönelik beklentileri ve hayalleri hakkında. Öğrenciler, “Geleceğimizi nasıl şekillendirebiliriz?” ve “Kendimizi 10-20 yıl sonrasında işimiz ve hayat standardımız açısından nerede görüyoruz?” konuları hakkında 10-20 yıl sonrasındaki gelecek beklentilerini anlatan 5-7 dakikalık bir kısa film çekecekler.
Projenin iletişimi İngilizce. Aileler de projeye dahil edilerek, aile içi ilişkiler güçlendirilecek, birbirlerini daha iyi tanımalarını da sağlanacak. Amaç; öğrencilerimizin daha iyi bır gelecek hayallerine destek olmak, onlara hayatın göründüğünden daha da güzel olabileceğini göstermek.
 
 
 

ARŞİV