Gönüllerde bu hafta

21 Haziran 2018 - 14:22

Gönüllülerin Sezon Sonu Toplantısı

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin 2017 – 2018 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü “Dönem Sonu Toplantısı” Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya katılan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu hizmetlerinden dolayı gönüllülere teşekkür ederek “Kadıköy’de gönüllülük yapısı ve anlayışı çok farklı, gönüllüler büyük bir Sivil Toplum Kuruluşu haline geldi. Sayısı 10 bini geçen gönüllüler, mahallelerinde sosyal, kültür sanat, çevre, spor, sağlık vs. alanlarda faaliyetler düzenleyerek belediyemiz ile eşgüdümlü çalışmaktadırlar.” dedi.  Gönüllülerin tatil sürecini iyi değerlendirmesini isteyen Nuhoğlu, yeni dönemde çok yorulacaklarını, hizmetlerin ve çeşitliliğinin arttırılarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

***

Caddebostan’dan yardım

Caddebostan Gönüllüleri, Kadıköy Belediyesinin işbirliği ve Hacıbektaş Belediyesi vasıtasıyla okullara çeşitli malzeme yardımı yaptı. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Caddebostan Gönüllü evini bizzat telefonla arayarak gelen malzemelerin halka ve okullara dağıtıldığını belirtti, Kadıköy Belediyesi ve Caddebostan Gönüllülerine teşekkürlerini iletti.

***

SAHRAYICEDİT’TE TİYATRO ŞÖLENİ 

Sahrayıcedit Gönüllü Evi,  sosyal yardım faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla, Terelelli Picturesss tiyatro grubu, Tuğrul Şenol Önsel'in yönetmenliğinde Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan sahnesinde oyunlarını sahnelediler. Tiyatrosever Sahrayıcedit mahalle sakinleri tarafından ilgiyle izlenen oyunun sonunda Sahrayıcedit Gönüllü Evi Başkanı Seyhan Ögtülü ve Başkan yardımcısı Tülin Perksoy, yönetmen Tuğrul Şenol Önsel ve Terelelli Picturesss grubu oyuncularına plaket takdim etti.

***

Güneş Ve Benler

Erenköy Gönüllüleri Sağlık ve Engelliler komitesinin düzenlediği ve ilgiyle izlenen seminerin konuğu olan Medicana Kadıköy hastanesinden Prof. Dr. İnci Mevlitoğlu,  güneşin yararlı etkileri yanında zararları konusunda da bilgiler aktardı. Güneş ışınlarının etkisiyle vücutta artış gösteren benlerin oluşumu takip edilmediği takdirde birçok sağlık probleminin habercisi olabileceğini söyleyen Mevlitoğlu ani büyüyen ve renk değiştiren benlerin kesinlikle doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini belirtti. Mevlitoğlu, “Erken müdahaleyle bende olumsuz bir gelişme olmadan doku çıkartılarak koruma sağlanabilir. Açık tenli ve genetik yatkınlığı olan kişilerin saat 11.00-15.00 arasında güneş altında kalmamaları ve güneşe çıkmadan yaklaşık yarım saat önce yüksek korumalı güneş kremi kullanmaları gerekir, çocukları bebeklik döneminde mutlaka güneşten korumak ve daha sonra da güneşin zararlarına karşı bilinçlendirmek önemlidir.” dedi. Söyleşinin ikinci bölümünde seyirci sorularını da yanıtlayan  Prof.Dr.İnci Mevlitoğlu’na, Erenköy Gönüllü Evi başkanı Nurhan Sözer, teşekkür belgesi takdim etti.  

***

Karne Hediyesi

Fenerbahçe Mahallesi Gönüllü evinde İngilizce, Matematik, Sosyal ve Türkçe etüt eğitimi alan ilköğretim öğrencileri karneleri alarak Fenerbahçe Gönüllü Evinde düzenlenen kahvaltıya aileleri ile birlikte geldiler. Program, çocuklara karne hediyesi olarak kol saati verildikten sonra sona erdi.

***

Dönem Sonu Kutlaması

Feneryolu Gönüllü Evi gönüllü öğretmenler ve çocuklarla birlikte Kızıltoprak Öğretmenler Evi’nde düzenlediği etkinlikle 2017-2018 Faaliyet dönemini kapattı. Feneryolu Gönüllü Evi’nde düzenlenen kurslarda eğitim gören çocuklara sertifikaları verildi, çocuklar İngilizce ve Türkçe parodiler sundu. Şiirlerin okunduğu ve şarkıların söylendiği program, gönüllü öğretmenlerine teşekkür edilmesiyle sona erdi.

***

Göztepe genel kurulunu gerçekleştirdi

Göztepe Gönüllülerinin 2017-2018 dönemi genel kurulu Göztepe Gönüllü Evinde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Göztepe Gönüllü Evi Başkanı Tamer Aner’in yaptığı toplantıda komite başkanları dönem içinde yapılan etkinlikleri sunarken, önümüzdeki dönemde yapmayı planladıkları projeleri de anlattılar. Genel kurul, Kurucu Başkan Tülay Arslanerer’in kapanış konuşması ile sona erdi.  

***

08:15 Vapuru

Göztepe Gönüllüleri Gençlik Komitesi, bütün bir yıl boyunca yapmış olduğu “Sevgi Evinde Atölye Çalışması” projesinin bir çıktısı olarak, Sevgi Evi çocuklarıyla hazırlamış oldukları “08:15 Vapuru” isimli yıl sonu müzikalini Barış Manço Kültür Merkezinde sahnelediler. Gençlik Komitesinin, yıl boyunca yapmış olduğu hazırlık çalışmalarını içeren slayt gösterisi ve takiben yapmış oldukları konuşmalar, izleyicilerin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.   

***

Zühtüpaşa sezonu kapattı

Zühtüpaşa Gönüllüleri 2017/2018 yılsonu finalini genel kurul toplantısıyla birlikte gerçekleştirdi. Zühtüpaşa Gönüllü Evi Başkanı Nilgün Karatürk'ün açılış konuşmasıyla başlayan toplantı Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi sn Ayşen Gürer'in konuşmasıyla devam etti. Ardından komite başkanları kendi sahasında gerçekleştirmiş oldukları başarılı çalışmalarını katılımcılara sundular. Nilgün Karatürk önümüzdeki yıl da, daha enerjik, birbirinden değerli, birbirinden anlamlı konukların katıldığı etkinlik ve seminerler düzenlemek temennisinde bulundu.

***

Suadiye Yılsonu Genel Kurulu

Suadiye Gönüllü Evi, 2017-2018 dönemi Genel Kurulunu Suadiye Gönüllü Evinde gerçekleştirdi. Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Ayşen Gürer Belediye Meclis üyeleri Canan Akçınar, Aydoğan Dülger, Suadiye Gönüllüleri Dönem Başkanları Gülsevim Baştuğ, Ümit Ağan, Eğitim Komite Başkanı Rezzan Sezen, Çevre ve Kültür Komitesi Başkanı Suat Ağan, Sağlık Komitesi Başkanı Saadet Dal’ın katıldığı etkinliklerde 2018-2019 döneminde yapılacak planlamalar paylaşıldı.


ARŞİV