Gönüllülerde bu hafta...

Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin bir haftası

18 Mart 2020 - 13:19

Zühtüpaşa’da sağlık semineri

Zühtüpaşa Gönüllü Evi’nde ‘İkinci Beyin Bağırsaklar ve Sağlıklı Beslenme’ konulu seminer düzenlendi. Seminerde Prof. Dr. Orhan Tarçın, bağırsak hastalıkları ile yeme alışkanlıklarımız ve duygu durumlarımızın bağırsak hareketlerine etkileri hakkında detaylı bilgiler verdi. Huzursuz bağırsak sendromu, gıda intoleransı ve gıda alerjisi, kolonoskopi ve önemi seminerde anlatılan diğer konulardı. Ayrıca günlük beslenme ve gıda tüketiminde doğru bilinen yanlışlar konusunda da bilgilendirmeler yapıldı.  

Dünya ilaç sektörü konuşuldu

Fenerbahçe Gönüllüleri dünya ilaç sektörünü konuşmak için Prof. Dr. Serdar Alpan’ı konuk etti. Fenerbahçe Gönüllü evinde düzenlenen etkinlikte Alpan; “İlaç sektörü dünyada en büyük ve stratejik sektörlerden biridir. Yeni ilaç geliştirme dünyada ortalama 10 yıl süren ve milyar dolarları bulabilen uzun bir süreçtir. Bilimsel metotları kullanırken en güvenli ve etkili hale getirilmesi amaçlanır. 2019 dünya ilaç pazarı yaklaşık 1,2 trilyon dolardır.” dedi. 

“Güvenilir Gıda ve Tüketici Sorunları”   

                             

Erenköy Gönüllüleri Eğitim ve Gençlik Komitesi, gıda mühendisi Özgür Kaya ve TÜKODER Ataşehir Şube Başkanı Özden Oktay'ın katılımıyla ‘Güvenilir Gıda ve Tüketici Sorunları’ konulu seminer düzenledi. Sağlıklı olabilmenin en önemli yolunun güvenli beslenme ve güvenli gıdalara ulaşabilmek olduğunu belirten Özgür Kaya; “Günümüzün en büyük problemi olan güvenilir gıdayı temin edebilmek için bildiğimiz ve mümkün olduğunca emin olduğumuz yerlerden alışveriş yapmalıyız. Tarladan sofraya kadar çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen, üretiminin her aşamasında gerekli kontrolleri yapılmış ürünler temin edilmelidir.” dedi. Özden Oktay ise tüketicilerin hangi haklara sahip olduğunu, vatandaşların ihtiyaç durumunda ilçelerdeki Tüketici Hakem Heyetleri'nden nasıl yardım alabileceği, vazgeçme hakkının ne zaman nasıl kullanılacağı konularında bilgiler verdi. Seminer sonunda konukların soruları da cevaplandı. 

Erenköy’de ‘Talk Show’ programı

Erenköy Gönülleri Kültür Sanat Komitesi, sanatçı Onur Yaprakçı ve ‘Araf 4’ filminin oyuncularının katıldığı Talk Show programı düzenledi. Caddebostan Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, orkestra eşliğinde canlı müzik, oyuncularla film üzerine söyleşi ve doğaçlama oyunlar yer aldı. Katılımın yoğun olduğu etkinlik sonunda Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Necla Karaman sanatçılara  plaket verdi.  

“Hayata Merhaba” semineri          

                

Kriton Curi Gönüllüleri, Engelli Komitesi’nin organizasyonuyla Uluslararası Yaşama Destek Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emine Çolak’ı konuk etti. Emine Çolak, engellilerin yaşadığı zorlukları, gönül verdiği bu işe nasıl başladığını, engellilerin eğitim ve rehabilitasyonla sosyal hayatın içine nasıl katılabileceğini, enerjilerini nasıl üretime çevirip meslek sahibi olabileceklerini, bu konuda yaptığı çalışmaları ve yaşadığı sorunları, “Hayata Merhaba” projesi ile anlattı.  

‘Kozalar’ Tiyatro Oyunu sahnelendi

Tiyatro Gönüllüleri, Kadınlar Günü dolayısıyla (HAŞEDER) Hacıdede ve Şeyhkoyun Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Adalet Ağaoğlu’nun Kozalar oyununu sahneledi. Kadınlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldığı etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin bir de sunum gösterildi.   

Kriton Curi’den Bahçesaray’a yardım

Kriton Curi Gönüllüleri Sosyal Aktiviteler Komitesi, Van Bahçesaray’da çığ altında kalarak hayatlarını kaybedenlerin çocukları için acil ihtiyaç olan 30 adet mont, bot ve çeşitli giysi gönderdi. Kriton Curi Gönüllü Evi Başkanı Aynur Kurt, “Hayırsever Füsun San’a sağlık komitemize, sosyal aktiviteler komitemize, halkla ilişkiler komitemize projedeki çaba ve destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum.” dedi. Engelli Komitesi Başkanı Burcu Özmert de Fikirtepeli bir vatandaşa verilmek üzere 1 adet akülü sandalyeyi Fikirtepe Gönüllülerine teslim etti.     

Gönüllüler ‘İstanbul Modern’i gezdi

Moda Gönüllüleri İstanbul Modern Müzesini ziyaret etti. Gönüllüler müzede “Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar” bölümünü, “Lütfi Özkök: Portreler” bölümünü ve insanın kentle, doğayla, fiziki çevresiyle ve kendi benliğiyle olan ilişkisini sergileyen eserlerin olduğu “Şimdinin Peşinde” bölümünü gezdiler.

Erenköy’den kültür ve tarih gezisi   

                                            

Erenköy Gönüllüleri, Kars- Sivas bölgesine gezi düzenledi. Gönüllüler gezide Kafkas Cephesi Harp Tarihi Ve Kars Müzeleri, Havariler Kilisesi, Hasan Harakani Türbesi, Kars Kalesi, Divriği Ulucami, Darüşşifa, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserlerin sergilendiği Sivas arkeoloji müzesi, Buruciye Medresesi, Şifâiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese ve birçok tarihi mekânı gezip gördüler.

Fenerbahçe’de söyleşi        

                                                         

Fenerbahçe Gönüllüleri Doç. Dr. Haluk Berkmen’i ağırladı. Haluk Berkmen, filozof yazar George Gurdjieff’in hayat öğretisini anlattı. Berkmen, “Gurdjieff öğretisinde farkındalık esastır. Gardjieff sırasıyla, bedensel zihinsel ruhsal farkındalığa ulaştıran öğretisine 4. yol adını vermiştir. Bu öğreti Tasavvuf, Budizm ve Hıristiyan öğretilerinin sentezidir.” dedi.


ARŞİV