Gönüllülerden 8 Mart etkinlikleri

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Evlerinde, mart ayı boyunca 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında pek çok etkinlik yapıldı.

31 Mart 2016 - 17:40
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Evlerinde, mart ayı boyunca 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında pek çok etkinlik yapıldı. İşte Gönüllülerin 8 Mart’ı:

“Kadının Anayasadaki Yeri”
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi, 8 Mart etkinlikleri kapsamında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Kadın Hakları Savunucusu Avukat   Aydeniz Alisbah’ı konuk etti. Anayasada kadının yeri ve kadın hakları konusunda bilgi veren Alisbah  “Cumhuriyetin en önemli devrimi Kadın Devrimidir”  vurgusu yaptı. Kız ve erkek çocuklarının eşit haklara sahip olarak yetiştirilmesi gerektiğini belirten Alisbah siyasi partiler ve seçim kanunlarında kadına yönelik kotanın yüzde elli olması gerektiğini ifade etti.

“Kadının Adı Var”
Fikirtepe Gönüllü Evinde, Gönüllü evi Başkanı Gülden Alagöz’ün 8 Mart ile ilgili sunumunu ardından “Kadının Adı Var” gösterisi gerçekleştirildi. Banu Özkan Tozluyurt, Ebru Tuay Üzümcü, Özge Uzun, kadınların yaşadıkları sorunları söyleşi ve skeç ile anlatı.
Kadın ve Edebiyat
Erenköy Gönüllü evinde gerçekleştirilen “Kadın ve Edebiyat” başlıklı etkinliğin konuşmacı konukları şair ve yazar Ahmet Tığlı, Hatice Dökmen, Faruk Civelek, Sevilay Özyürek ve Semra Cicigöz’dü.
Kadın temalı şiirlerin okunduğu etkinlikte dünden bu güne kadının edebiyattaki ve toplumdaki yeri irdelendi ve Atatürk’ün kadınlar için getirdiği hak ve özgürlükler vurgulandı.

Kadınlar Günü Konseri
Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri İbrahim Şirin TSM Korosu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için konser verdi.  Birinci bölümünde uşşak eserlerin ikinci bölümde ise karcığar makamında eserlerin seslendirildiği 20 kişiden oluşan koronun konserinde 10 solist sahne aldı. 
Ödüllü sunucu Ercan Dirikan’ın anonslarıyla renk kattığı ve çok sayıda müzikseverin ilgiyle izlediği konsere, ünlü müzisyenler Bora Ayanoğlu ve Coşkun Demir, şair ve bestekâr Ercan Akbay, şair Derya Şen,  tanınmış sanatçı Fatih Mühürdar, birçok müzik derneği yöneticisi ve Kadıköy Müzik Gönüllüleri Başkanı Reyhan Çarpa da katıldı.

ARŞİV