Gönüllülerden Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Acıbadem ve Bostancı Gönüllüleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutladı

10 Kasım 2016 - 16:49
Acıbadem ve Bostancı Gönüllüleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutladı

Acıbadem Gönüllüleri’nin organize ettiği “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu söyleşi Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde gerçekleşti. Söyleşinin konuğu şair-yazar Ataol Behramoğlu “Osmanlıdan Günümüze Cumhuriyet” başlığı altında, Atatürk ve silah arkadaşlarının mücadelelerini anlattı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı söyleşide Atatürk’ün büyük bir insan ve komutan olmasının yanı sıra hassas ve duygusal yanları da katılımcılar tarafından bir kez daha paylaşıldı.
Katılımcıların merak ve heyecanla dinlediği söyleşiden sonra Ataol Behramoğlu sevenlerine kitaplarını imzaladı. Söyleşiye öykü, tiyatro ve kabare yazarı, öğretim üyesi ve gazeteci Haldun Taner’in eşi Demet Taner de katıldı.
Bostancı Gönüllüleri Eğitim Komitesi de 29 Ekim kutlaması organize etti. Gönüllüevi Başkanı Birsen Sungur’un açılış konuşması ve saygı duruşu- İstiklal Marşı okunması ile başlayan etkinlik, Eğitim Komitesi Başkanı Servet Özkan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ve Cumhuriyet Destanı’nın okunması ile devam etti. Konuşmaların ardından şiirler okundu, marşlar söylendi ve katılımcılar ile günün anlamı üzerine sohbetler yapılarak duygular paylaşıldı.

 

ARŞİV