Gönüllülerden Doğu’ya KIŞ DESTEĞİ

Kadıköy Belediyesi Gönüllü evlerinde bu hafta

13 Ocak 2017 - 15:48

Gönüllülerden Doğu’ya KIŞ DESTEĞİ

Acıbadem Gönüllüleri, Acıbadem – Hasanpaşa Haziran Meclisi ve Koşuyolu Gönüllü Evi Diyarbakır, Şırnak, Tunceli (Pülümür) ve Mardin’e kış yardımında bulundu. Gönüllüler, zor hava koşullarında yaşayan ihtiyaç sahiplerine bir nebze olsun destek olabilmek için, kaban, atkı, mont, bot, şapka, eldiven, ayakkabı gibi kışlık giysiler ve okuldaki çocuklar için kırtasiye malzemeleri, kitaplar, kalemler, defterler yolladı.

Acıbadem Gönüllü Başkanı Duygu Çelik, toplam 200 koliyi geceli gündüzlü çalışarak tek tek kadın, erkek, çocuk diye kategorilere ayırıp kolilediklerini söyleyerek, mahalleliye, gönüllülere, Acıbadem-Hasanpaşa Haziran Meclisi’ne, ve diğer Gönüllü Evlerine teşekkür etti. Kadıköy Belediyesinin kargo desteği ile malzemeleri yolladıklarını ifade eden Çelik “Belediye Başkanımız Sayın Aykurt Nuhoğlu’na her türlü desteği için teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. 

ACIBADEM GÖNÜLLÜ EVİ:

- Acıbadem Gönüllü Evi ve Acıbadem-Hasanpaşa Haziran Meclisi’nin konuşmacı olarak konuk ettiği Avukat Tuba Torun, “Şiddetin Mazareti Yoktur.” başlığı altında katılımcılara seminer verdi. Torun, örneklerle, şiddetin eski yıllara nazaran ne kadar arttığını buna dur demek için avukatların nasıl mücadele ettiklerini ifade etti. Yazar Nükhet Eren’in moderatörlük yaptığı seminerde şiddete nasıl çözümler getirileceği tartışıldı.

- Acıbadem Gönüllüleri, Nefes ve Ses Terapisti İlknur Yurtman’ı konuk etti.  Yurtman, hayatımız boyunca doğru nefes almanın önemini, sesin doğru kullanımının yararlarını, yaşam kalitesinin arttırılması için yapılması gerekenleri katılımcılara görsellerle ve uygulamalı olarak anlattı. Diyaframın yaşam kalitesini artırmada büyük rol oynadığını, sesin doğru kullanılmadığı takdirde kalıcı hasarlar oluşabileceğini ifade etti.

- Acıbadem Gönüllüleri Türk Sanat Müziği Korosu konseri, Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşti. Konsere izleyicilerin ilgisi yoğun oldu. Seyirciler de eserlere eşlik etti. Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Aydoğan Dülger “Kadıköy Belediyesi olarak elimizden geldiğince sanat merkezi Kadıköy’de faaliyet gösteren korolarımıza çalışma mekânları ve salon tahsisleri yapmaya çalışıyoruz. Amacımız sanatın yanında sosyal dayanışmayı sağlamak.” dedi.  Koro şefine ve koristlere teşekkür eden Dülger, seyircilere de gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

- Acıbadem Gönüllüleri bünyesinde çalışmalarını sürdüren Doğanay Musiki Topluluğu, yılbaşı kutlamasını Mustafa Necatibey Öğretmen Huzurevi’nde  yaptı. Yaşları 65-93 arasında olan huzurevi sakinleri koronun seslendirdiği eserlere eşlik etti. Huzurevi sakinleri kutlamadan son derece keyif aldıklarını ve hiç bu kadar güzel bir organizasyonla karşılaşmadıklarını dile getirdiler. Mustafa Necatibey Öğretmen Huzurevi Çevresini Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydan Korkmaz tarafından Koro Şefi Nihal Arda’ya ve Acıbadem Gönüllü Evi Başkanı Duygu Çelik’e bu organizasyon için çiçek takdim etti. Sonrasında hep birlikte yılbaşı pastasını üflendi.

BOSTANCI GÖNÜLLÜ EVİ: 

- Bostancı Gönüllüleri de Semiha Şakir Huzurevi’ni ziyaret etti. Sağlık Komitesindeki gönüllülerin el emeğiyle hazırlanan şal, atkı, bere, çorap vs… huzurevi sakinlerine armağan edildi. Türk Halk Müziği sanatçısı Seher Aksoy da minik bir konser ile katkıda bulundu. Huzurevi sakinleri, hediyelerden ve müzik dinletisinden oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Huzurevi yöneticisi Ali Faruk Berber, bu huzurevini de Semiha Şakir hanımın yaptırdığını hatırlatarak giderlerinin de gönüllülerle ve bağışlarla karşılandığını belirtti. 65 yaş üzeri 105 yaşlının huzurevinde ikamet ettiğini söyleyen Berber, huzurevine kabullerin müracaat sırasına göre yapıldığını, ancak acil durumlarda öncelik tanındığını da ifade etti.

ZÜHTÜPAŞA GÖNÜLLÜ EVİ:

- Uzman Psikolog Asuman Özaydın, davet edildiği Zühtüpaşa Gönüllüevi’nde “Sade Hayat” üzerine interaktif bir seminer verdi. Tüketim çılgınlığına karşı oluşturulan gönüllü sadelik yaklaşımının, günümüzde kredi kartlarının ve internet satışlarının devreye girmesiyle daha da önemli hale geldiğini belirten Özaydın, “sade hayat”ın yoksulluk, yoksunluk, zorunluluk, kısıtlılık, mecburiyet olmadığını, rahatlık, azla yetinmek, wallness, az çalışmak, elindekinin kıymetini bilmek, fazla yüklerden kurtularak doğal ve rafine bir hayat yaşamak gibi avantajlar sağladığını ifade etti. Özaydın,” Antik çağlardan günümüze kadar birçok düşünür hayatın sadeliği ve basitliği üzerine fikir beyan etmişlerdir ve sade hayatın bir gelişmişlik düzeyi olduğunu savunmuşlardır.” dedi. Hayatın her alanına uygulanan sadelik prensiplerinin düşünceler ve ilişkilerde sağlanmadığı sürece sürdürülebilirlikten uzak olduğunu belirten psikolog Asuman Özaydın, sade hayata  “düşüncelerinizdeki kalabalıkları sadeleştirmekle başlayın” önerisiyle sözlerine son verdi.

- Zühtüpaşa Gönüllüleri “Kalp Yogası” semineri düzenledi. Uzman Doktor Ruşen Bora, kalp yogası veya kalbin yogasının bir zihin, kalp duygu çalışması olduğunu belirterek fiziksel ve ruhsal seviyeleri aynı anda canlandırdığını söyledi.  Bora katılımcılara yoga, manuel terapi ve akapunktur noktalarına dokunarak ağrıların giderilmesi konusunda bilgiler verdi. Seminer sonuna doğru meditasyon gerçekleştirildi.


ARŞİV