Gönüllülerden Öğretmenler Günü kutlaması

Kadıköy Belediyesi Gönüllüevleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde çeşitli etkinliklerle bu günü daha da özel kıldı

01 Aralık 2016 - 14:18
Kadıköy Belediyesi Gönüllüevleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde çeşitli etkinliklerle bu günü daha da özel kıldı

KRİTON CURİ:
Kriton Curi Parkı Gönüllüevi’nde Öğretmenler Günü coşkulu bir törenle kutlandı. Salonu
dolduran konuklar Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenler için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılışı Gönüllüevi Başkanı Nevin Toprakseven yaptı. Eğitim Kültür ve Gençlik Komitesi Başkanı Ufuk Zeybekoğlu günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmasının ardından kutlamaya katılan emekli öğretmenler hafızalarında yer eden ve unutamadıkları anılarını, öğrencileriyle yaşadıkları anekdotları esprili bir dille anlattı. Şiirler okundu, fıkralar anlatıldı. Salonda kimi zaman duygulu, kimi zaman neşeli anlar yaşandı. Günün anısına konuklara hediyeler dağıtıldı.
Gönüllü evinin T.H.M Şefi Nurettin Karakuş ve korosu güfteleri öğretmenleri konu alan türkülerden derlenen eserleri tüm konuklarla birlikte seslendirdi. Gönüllüler bu önemli gün için evlerinde hazırladıkları ikramları öğretmenlere ve konuklara kendi elleriyle servis etti.

ERENKÖY:
Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim komitesi, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir tiyatro etkinliği düzenledi.
Şehir Tiyatroları Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi’nde oynayan, Erenköylü öğretmenlerin ve gönüllülerin izlediği “Saadet Hanım” oyunu ile keyifli saatler geçirildi.
Emekli bir ilkokul öğretmeninin oğlu ile arasında geçen trajikomik olayların anlatıldığı oyunda zaman zaman duygusal anlar yaşandı.
Oyun sonunda Erenköy Gönüllülerine teşekkür eden öğretmenler, böyle bir günde hatırlanmaktan son derece mutlu olduklarını belirttiler.

BOSTANCI:
Bostancı Gönüllüleri Eğitim Komitesi tarafından Öğretmenler Günü kutlaması düzenlendi. Etkinlikte, Eğitim Komitesi Başkanı Servet Özkan’ın günün önemi hakkındaki konuşmasının ardından, şiirler okundu, öğretmen üyeler ve konuklar anılarını anlattı. Etkinlik Öğretmen Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

MERDİVENKÖY:
Merdivenköy Gönüllüleri 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Eğitimci Yazar Kazım Saymalı ile Başöğretmen Atatürk ile ilgili bir söyleşi düzenledi. Söyleşide Atatürk ve eğitim politikası hakkında geniş bilgi verildi.
Merdivenköy Gönüllüleri ayrıca mahallelerindeki emekli öğretmenlerin davetli olduğu, Polenezköy Dereli Vadi Restoran’da doğayla baş başa kahvaltı etkinliği düzenledi. Kahvaltıdan sonra sonbahar tadında yürüyüş gerçekleştirildi. Merdivenköy Gönüllü Başkanı Süreyya Gökmen ise “Öğretmenlerimizi bir gün değil her gün mutlu etmek” istediklerini söyleyerek bu tür etkinlikleri her zaman yapacaklarının sözünü verdi.

 

ARŞİV