Gönüllülerden Gelenler

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri'nden gelenler

15 Mart 2024 - 11:09

Başkan gönüllülerle bir arada

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Odabaşı, gönüllülerle sohbet ederek, gönüllülerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Odabaşı konuşmasında gönüllülerin eğitim, kültür sanat, sağlık, spor gibi alanlarda mahallede yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür ederek “Sadece Kadıköy’e değil, ülkenin insanın en zor zamanda yanında destek oldunuz. Bu işler el ele verildiği zaman olur. Bizde elimizden gelen desteği verdik vermeye de devam edeceğiz” dedi. Gönüllüler yemek sonrası verdiği destekler nedeniyle Belediye Başkanı Şerdi Dara Odabaşına plaket takdim etti.

8 Mart kutlaması

Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Gönüllüleri, Turhan ve Mediha Tansel uygulamalı okulunun öğrenci ve annelerini sabah kahvaltısında ağırladı. Kahvaltıda konuşan Gönüllü Başkanı Meliha Kaya bugün sağlıklı olan bireyin yarın bir potansiyel engeli adayı olduğuna da konuşmasında dikkat çekti. Özel bireylerinde sağlıklı bireyler kadar güzel işler başarabildiğine vurgu yaptı. Kahvaltıya katılan CHP Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağı ise, “Her konuda engelli kardeşlerimizin ve onların kıymetli ailelerinin yanında olmaya, onları mutlu ve memnun etmeye, eşlik etmeye, yaşamlarını kolaylaştırmaya gayret edeceğiz. Çünkü onların mutluluğu, onların yüzündeki gülümseme bizleri de en az onlar kadar mutlu ediyor” dedi.

Kadın hakları ve kadına yönelik şiddet

İstanbul Barosu avukatlarından kadın hakları sözcüsü Av. Birsen Baş Topaloğlu,  Kadıköy Belediyesi Bostancı Gönüllü Evinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla konuk oldu. Topaloğlu, kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele de neler yapılmalı konularında bilgi verdi.  Söyleşide kadının bedensel hakları olan kendi yaşam tarzını kullanabilmesi ve Türk Medeni Kanununa göre erkeğin çok eşliliği ve tek taraflı boşanmasına ilişkin düzenlemeler ile 1930 yılında kadınlara belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı tanınması ile ilgili hususlar konuşuldu. Katılımcılara önemli bilgiler verildi.

İz bırakan kadın olmak 

Kadıköy Belediyesi Caddebostan ve Müzik Gönüllüleri,   8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla “İz Bırakan Kadın Olmak” başlıklı etkinlik düzenledi.  Caddebostan Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, Caddebostan Gönülleri Başkanı Hülya Sümer'in moderatörlüğünde, diksiyon eğitmeni Seyhan Karaman, imaj eğitmeni Doç. Dr. Arzu Kızbaz ve nefes eğitmeni Hümeyra Kılıç uygulamalı sunum yaptı.  Etkinlikte etkili iletişim, diksiyon, beden dili ve görgü kuralları, temel imaj eğitimi ve doğru ve etkin nefes teknikleri konusunda dikkat edilmesi gereken kurallar anlatıldı.

Merdivenköy’de 8 Mart

Merdivenköy Gönüllü Evinde “sağlıklı kadın, sağlıklı toplum” etkinliği yapıldı. Etkinlikte mahalleli ve gönüllüler açlık kan şekeri, tansiyon, nabız ve karbon monoksit ölçümlerini yaptırdı.  Gönüllü Başkanı Fatma Yılmaz etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek 08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Feneryolu 8 Mart kutlaması

Feneryolu Gönüllüleri de Dünya Kadınlar günü için etkinlik düzenledi. Gönüllü Evi Başkanı Bahar Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından etkinliği düzenleyen Sosyal Komite Başkanı ve Gönüllü Evi Komite üyelerinin günün anlam ve önemini belirten konuşmaları, şiirlerle devam etti. Etkinliğe katılan Prof Dr. Siber Göksel meslek hayatı ve yazdığı kitaplar hakkında bilgi verdi. Yazar, gazeteci ve tenör Cahit Özbay da müzik dinletisi ile katılımcıların gününe renk kattı.

Kadına dair akılda kalanlar

Kriton Curi Gönüllü Evi 8 Mart nedeniyle  “Kadına dair akılda kalanlar” başlıklı söyleşi düzenledi. Söyleşiye konuşmacı olarak gazeteci ve yazar Neşe Doster katıldı. Kadınların yıllar boyu yaşadıkları sorunları anlatan Doster, kadının özgünce yaşam koşullarının yine kadınlar tarafından kazanılacağını söyledi. Kadın hakları ile ilgili soruları cevaplandıran Neşe Doster Dünyada kadın erkek bir arada cinsiyet ayrımı olmadan mutlu bir yaşam sürdürmeleri dileği ile sözlerini tamamladı.

Koşuyolu’nda 8 Mart etkinliği

Kadıköy’de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü’nün anıldığı ve coşkuyla kutlandığı yerlerden biri de Koşuyolu Gönüllü Evi’ydi. Eleştirmen yazar Sevim Kahraman yönetimindeki Yaratacı Okur -Yazarlık ve Edebiyat grubunun düzenlediği etkinlikte 8 Mart’ın tarihine ve kadın sorunlarına ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Gönüllü Başkanı Arzu Kılıç Dağbakan; “Dünya Emekçi Kadınlar Günü, umudun ve mücadelenin sembolüdür. Bugün, tüm kadınların başarılarını ve mücadelelerini kutluyoruz. Kadın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

 

Eğitime katkı kermesi

Kadıköy Belediyesi Acıbadem Gönüllüleri, gönüllüler ve mahallede yaşayan kadınların hazırladığı el emeği ürünlerden oluşan bir kermes düzenledi. Üretilen el emeği göz nuru ürünler açılan standa sergilenen kadınlar Kadıköy Belediyesine bu hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler. Acıbadem Başkanı Meral Şen ‘’Üretmek, emek vermek gerçekten çok kutsal ve önemli kadınlar artık her sektörde her işi yapabiliyor. Bunlar insanı gururlandıran şeyler ‘’ dedi.


ARŞİV