KADIKÖY GÖNÜLLÜLERİ ÇALIŞIYOR

Kadıköy Belediyesi'ne bağlı gönüllü evlerinde faaliyetlerine devam eden Kadıköy'ün gönüllüleri yine yoğun bir hafta geçirdi

26 Ocak 2017 - 13:29

ENGELLERİ MÜZİKLE AŞIYORLAR

Bostancı Gönüllüleri’nin “engelsiz” müzik grubu Bremen Mızıkacıları, Caddebostan Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir konser verdi. Down sendromlu, otizmli, yarı mental 14 zihinsel engelli gençten oluşan müzik grubu, yaklaşık 10 yıl önce gönüllü öğretmenleri Yaşar Morpınar şefliğinde çalışmalara başladı ve bugüne kadar 257 ritm konseri verdi.

Verdiği konser sayısı itibariyle dünyada benzeri olmayan bu özel müzik grubu Afrika, Arap, Roman, Karadeniz ritimlerinden oluşan ritm performansları, dans gösterileri ve söyledikleri şarkılarla gönüllülere unutulmaz bir gösteri sundu. Ayrıca engelli anneleri de çocuklarına söyledikleri şarkılarla eşlik etti.

Gönüllüler, engelli olmalarına rağmen birçok konuda yetenekli olan bu özel çocukların müzik ile hayata nasıl tutunduklarına ve yaşama sevinçlerine şahit oldu. Bostancı Gönüllü Başkanı Birsen Sungur, “Bu özel gösteri için, grup üyesi çocuklarımıza, ailelerine ve gönüllü olarak eğitmenlik yapan Yaşar Morpınar’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

***

KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KONSERİ

Kriton Curi Parkı Gönüllüleri Klasik Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Caner Bakır yönetimindeki Kış Konseri’ni Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde verdi. Hüzzam faslı ile konsere başlayan koro Nihavend, Hicazkar ve Uşşak makamının seçkin eserlerinin seslendirilmesi ile son buldu. Bazı şarkılara konuklar da eşlik etti. Konserin sonunda salondaki izleyicilerle birlikte 10.yıl marşı ayakta, coşkulu bir şekilde seslendirildi.

***

“ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN”

Fikirtepe Gönüllü Evi “Çocuklar Üşümesin” projesi kapsamında Hüseyin Ayaz Ortaokulu’na mont, bere, bot, atkı yardımı yaptı. Kadıköy’de faaliyet gösteren Bostancı, Caddebostan, Fenerbahçe, Feneryolu, Koşuyolu, Suadiye, Sahrayıcedid, Zühtüpaşa Mahalleleri Gönüllüleri projeye ürün desteği sağladı. Gönüllü Başkanı Gülden Alagöz , “Yardım gönül işidir, yardım eden tüm mahalle gönüllülerine teşekkür ederek imkanlarımız çerçevesinde sosyal yardımlarımıza devam edeceğiz.” dedi.

***

GAZİ, DUL VE YETİMLER UNUTULMADI

Feneryolu Gönüllüleri, Türkiye Harp Malulleri Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Anadolu şubesini ziyaret etti. Pendik’te bulunan dernek 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. Sadece asker olan gazi ve şehit ailelerinin üye olabildiği Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan tek dernek. Derneğin amacı gazi ve şehit yakınlarının sıkıntılarını dertlerini ve haklarını gözeterek her türlü desteği vermek. Ayrıca dernekte Çanakkale Savaşları Müzesi de var ve burada savaş zamanından kalan kıyafetler, silahlar, eşyalar sergileniyor. Gönüllü Başkanı Meltem Çokça “Biz de ileriki günlerde bu ailelerimizle bir araya gelmek istiyoruz. Dernek başkanı Oktay Kaya ve çalışanlarını kutluyoruz.” dedi.

***

GÖNÜLLÜLERDEN SAĞLIK SEMİNERLERİ

Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde, Dr. Sezai Çelik, damar hastalıkları, varis ve ozon terapisi hakkında sunum yaptı. Toplardamar yetmezliğine “varis” dendiğini belirten Çelik, ana damarların tıkanmasının akciğer embolisine yol açtığını ve ölümcül olduğunu belirtti. Çelik, venöz ülserin varis yarası olduğunu ve aylarca iyileşmediğini, varis damarlarının kanamaya elverişli olduğunu da ekledi.

Dr. Sezai Çelik şunları anlattı: “Dışarı çıkmış anadamar varisi eski yöntemde ya köpük tedavisi ile ya da damarı keserek almak sureti ile cerrahi yönteme başvurulurdu. Yeni yöntemde lazer ve radyo frekans teknolojisi uygulanarak damar kurutulur.

Varis genellikle bacaklarda görülür. Ayakta kalmak, fazla oturmak, yüksek topuklu ayakkabı giymek, sigara kullanmak varisin önemli nedenleridir. Varis çorabı,  varisin ilerlemesini engeller. Son yıllarda Ozon tedavisi başarılı sonuçlar ortaya koymuş olup, oksijen her dokunun olmazsa olmazıdır, kana çok hızlı geçer. Hastaya, (ozon + oksijen ) karıştırılarak kan yoluyla verilir. Vücutta kanın gitmediği yer yoktur. Bu nedenle ozon tedavisi faydalıdır.”

Çelik, kanser tedavisi bittikten sonra nüksetmesini önlemek için ozon terapisi yapılmalıdır diyerek sözlerini tamamladı.

KALBE DİKKAT!

Feneryolu Gönüllüleri de, Medipoint Hastanesi doktorlarından Kardiyolog Uz. Dr.Cem Demirpolat’ı konuk etti. Demirpolat, Kalp hastalıklarının sebepleri, hangi yaşlarda görülmeye başladığı, korunmak için neler yapılması gerektiğini anlattı. Kalp hastalıkları ile ilgili katılımcıların sorularını cevaplayan Uz.Dr.Cem Demirpolat, gönüllülere sigara içmemeleri, kan basınçlarını takip etmeleri, 40 yaşın üzerindekileri kardiyolojik testlerini yapmaları konularında uyararak, “Sağlıklı kalp için diyet yanında spor yapmalı ve hareketli bir yaşam tarzı olmalıdır.” dedi.

GENÇ KALMAK MÜMKÜN MÜ?

Zühtüpaşa Gönüllüleri’nin konuğu Anti-Aging Uzmanı Dr, Aydan Ünveren, genç kalma ve gençleşme üzerine önemli bilgiler verdi. Gönüllüler yaşlanma nedenlerini ve dikkat edilecek hususları dinledi ve sorular sordu.

Yaşlanmanın DNA hasarları, hücre telomerlerinin kısalması ve kök hücre havuzunun azalmasından kaynaklandığını söyleyen Ünveren, bunları örneklerle anlattı. Serbest radikallere karşı spor ve hareketin, doğru beslenme ve antioksidanların olumlu etkileri tartışıldı.

NEFESİN MUCİZESİ

Zühtüpaşa Gönüllüleri, ”Nefesin Mucizesi” konulu seminerde nefes koçu Esin Koça’yı ağırladı. Seminerde “doğru nefes almanın” fiziksel bedenimize, uygularımıza, düşüncelerimize ve bilinçaltımıza olan faydaları anlatıldı.

Üst solunum ve alt solunum çalışmaları yaparak bütüncül nefes uygulamaları yapıldı. Meditasyon çalışması ile seminer son buldu.

***

Kentsel dönüşüm ve altyapı sorunları

Merdivenköy Gönüllü Evi’nde Dr. A.Kıvanç Kutluca, kentsel dönüşüm ve altyapı sorunlarına çözüm konusunda bilgiler verdi. “Kentsel Dönüşüm sadece çürük binaların yıkılması ve onların yerine yeni binaların yapılmasından ibaret olmamalı” diyen Kutluca, büyük alanlarda gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projeleri ile kentin altyapı sorunlarına çözümler getirilmesi gerektiğini ifade ederek “Kentsel dönüşüm yeni bir yaşam alanı tesis etmektir.” dedi.

***

2017’de yıldızlardan beklentiler

Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde “2017’den Beklentiler” semineri düzenlendi. Konuşmacı Astrolog Ümit Çilingiroğlu, “Astroloji, gökyüzündekilerin dünyadaki varlıklar üzerindeki etkilerini gözlemler ve haritalardaki astrolojik verileri kullanır” diyerek 2017 yılına ait değerlendirmelerini ve öngörülerini paylaştı.

Çok zorlayıcı enerjiler olacağını, gerilimler, sıkıntılar yaşanacağını, ekonominin çok zorlanacağını belirten Çilingiroğlu, hangi tarihlere dikkat edilmesi gerektiğini, aylara göre gezegenler ve burçların etkileşimlerini, ay ve güneş tutulmalarının etkilerini anlattı.


ARŞİV