''Türkiye Cumhuriyeti'' adı silindi!

Türkiye'nin, Atatürkçülükten, Cumhuriyet'in kazanımlarından uzaklaşarak değişen ve dönüşen yeni yüzü, tabelalara da yansıdı... Logosunda ''T.C.'' yazan Ziraat Bankası'nın yeni tabelalarında bu ibare kaldırılması, vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.  

07 Mart 2013 - 14:52

Gazete Kadıköy'ün telefonları susmadı geçtiğimiz günlerde. Okurlarımız ısrarla ve isyanla arıyorlardı bizi. Kadıköy'de yeni açılan Ziraat Bankası şubelerinin tabelasından Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin kaldırılmasını söylüyorlardı. Biz de hemen bu olayı fotoğrafladık ve sizlere sunuyoruz....
Sahrayıcedit civarında, Atatürk Caddesi üzerinde yeni açılan çok katlı Ziraat Bankası'nın yeni tabelasında ''Türkiye Cumhuriyeti'' ('T.C) ibaresi yer almazken, diğer fotoğraflarda görüleceği gibi Caddebostan, Çemenzar, Sahrayıcedit ve Suadiye'de uzun süredir yer alan diğer şubelerin tabelalarında T.C. yazıyor.
 
Değişen ''T.C.''nin fotoğrafları...
Kadıköylüler, Türkiye'de yaşam tarzının olumsuz yönde değişmekte olmasını eleştirerek, ''Atatürk Türkiye'sine yakışmayan görüntülerle karşılaşıyor, Türkiye Cumhuriyeti temel değerlerine ters düşen olaylar yaşıyoruz. İnsanların ''yaşam biçimleri'ne müdahale ediliyor. Resmi kurum ve kuruluşlarda, Cumhuriyet'in simgeleri kaldırılıyor. Cumhuriyet'in ismine bile tahammül edilmiyor! Türkiye'nin yönetilme biçimini ifade eden ve Atatürk'ün uğruna büyük mücadele verdiği ''T.C.''ye artık tabelalarda bile tahammül edilemiyor'' diye isyan etti.
 
ZİRAAT: 'T.C. İBARESİ BAŞAKTA!''
Konuyla ilgili olarak bankaya yaptığımız yazılı başvuruya gelen yanıt ise aynen şöyle;
''Bankamız ticari unvanı “T.C. Ziraat Bankası A.Ş.”dir. Tüm hukuki ve resmi işlemlerde bu unvan kullanılmaya devam edilecektir.
“Ziraat Bankası” Bankamızın marka adı olup marka adımızı gösteren logomuzun içinde yer alan başak figürü üzerinde “T.C.” ibaresi muhafaza edilmekte ve bu şekilde kullanılmaktadır.
Konuyu bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.
Saygılarımızla
T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.''
 
İSKİ DE YAPTI
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) de benzer bir uygulamaya imza attı. İSKİ'nin eski ve yeni kaşeleri arasında da ''T.C.'' farkı yer alıyor.
Önceki resmi yazışmalarında T.C. ibaresi yer alan İSKİ, yeni yazışmalarında T.C.'yi kullanmayı tercih etmiyor.
 
 

ARŞİV