'ANADOLU'DAN ÇANAKKALE'YE 1915'

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle Kadıköy Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan “Anadolu’dan Çanakkale’ye 1915” etkinliğine ilgi yoğundu

10 Nisan 2015 - 09:27
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin Çanakkale Zaferi’nin 100. onur yılı dolayısı ile hazırladığı  “Anadolu’dan Çanakkale’ye 1915”  programı 1 Nisan Çarşamba akşamı Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin ev sahipliğini yaptığı programa MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin de katıldı.
Çanakkale Zaferi’nin 17 farklı sahnede dans ve oyunlarla, sinevizyon  gösterimiyle anlatıldığı gösteri büyük beğeni topladı.
Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve kursiyerlerinin sahne aldığı gösteriyle ilgili Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, şunları söyledi: “Öğretmenlerimizle birlikte, Çanakkale Zaferi’ni konu alan ilgili kaynaklar incelendikten sonra, savaş yıllarını konu alan bir kareografi geliştirildi. Senaryo Çanakkale Savaşları’nın tümünü kapsayacak şekilde hazırlandı. Bu gösteride, Anadolu ve Rumeli’den insanlarımızın bölge bölge askere alınışları, orduda savaş öncesi talimleri ve savaşta yaşananlar en iyi şekilde kompoze edilmiştir. Bilinen Çanakkale Savaşı destanlarının her birine değinilmiştir. Bunun yanı sıra, Anzak tarafının da savaşa gelişine, talimlerine ve her iki grubun cephede karşılaşmalarına ayrıca değinilmiştir. Sahnede aynı anda 80 halk oyunları kursiyeri ve halk eğitim merkezi öğretmenleri görev almıştır. Program şimdiye kadar yaklaşık 3 bin kişiye ulaşmıştır. Projenin sergilenmesi için farklı şehirlerden ve yurt dışından teklifler almaktayız.”
Narsab, projenin Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için ulusal ve uluslararası boyutta görüşmelerin devam ettiğini de söyledi.

ARŞİV