'Anılar ve Müzik'in konuğu Süheyla Altmışdört oldu

Hocaların hocası Süheyla Altmışdört, 21 Şubat Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde, Kadıköy Belediyesi Suadiye ve Müzik Gönüllüleri ev sahipliğindeki “Anılar ve Müzik” programının konuğu oldu.

26 Mart 2014 - 09:51
Hocaların hocası Süheyla Altmışdört, 21 Şubat Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde, Kadıköy Belediyesi Suadiye ve Müzik Gönüllüleri ev sahipliğindeki “Anılar ve Müzik” programının konuğu oldu.
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu’nun 6 yıl önce başlattığı, sanatçıların yaşam belgeseli niteliğindeki “Anılar ve Müzik” programının 68.sinde konuk olan Süheyla Altmışdört, doyumsuz sohbeti ile geceye damgasını vurdu.
Yetiştirdiği öğrencilerle musiki tarihine geçen ve “hocaların hocası” diye anılan Altmışdört’ü bu anlamlı gecesinde öğrencileri de yalnız bırakmadılar. Bir ara sahnede ayağa kalkıp, kendisini izlemeye gelen öğrencilerini sahneden yöneterek, büyük bir koro oluşturan büyük ustanın bu davranışı büyük beğeni kazandı ve dakikalarca alkışlandı.
Gecede, Süheyla Altmışdört’ün yetiştirdiği, İstanbul Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Koro Şefi, Ses Sanatçısı Elif Ahıs ile Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı Münip Utandı da, hocalarını yalnız bırakmadılar ve Klasik Türk Musikisinden oluşan unutulmaz bir konser verdiler.
Sanatçılara; Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu sazendeleri; Lütfiye Özer (Klasik Kemençe) , Serap Çağlayan (Kanun), Ege Köprek Yıldız (Tambur) da eşlik ettiler.
Unutamadığı birçok anısının olduğunu, ancak kendisini en çok öğrencileri ile ilgili anıların etkilediği ve güldürdüğünü ifade eden Altmışdört’ün anlattığı bu anılar hem kendisini, hem de öğrencilerinin gülmesine neden oldu.
Kalabalık nedeni ile oturacak yer bulamayan izleyiciler, bir süre sıkıntılı anlar yaşasalar da salonu terk etmeyerek programı sonuna kadar ayakta izlediler.
Gece, Suadiye Gönüllüleri Başkanı Ümit Ağan ve Nesibe Müsevitoğlu’nun sanatçılara teşekkür plaketi ve çiçek sunmalarıyla sona erdi.

ARŞİV