'Bakan bizi DİNLESİN'

Proje okul uygulamasının iptali için imza toplayan veliler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Ankara’ya gidip, imzaları Milli Eğitim Bakanı’na teslim edecek

24 Kasım 2016 - 15:27
Kaan DERTÜRK
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 81 il valiliğine gönderilen 19 Eylül tarihli genelgeyle, MEB tarafından ‘proje okullara’ dönüştürülen okullarda, sekiz yılı aşkın süredir görev yapan öğretmenlerin başka okullara tayin edileceği bildirilmişti. Proje okul uygulamasına karşı çıkan veliler de yaklaşık 15 gündür yönetmeliğin iptali için imza topluyor. Veliler tarafından İstanbul’un Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy ilçelerinde toplanan imzalar 24 Kasım’da Milli Eğitim Bakanı’na teslim edilecek.

“15 BİN İMZA VERECEĞİZ”
Proje okul nedeniyle iki kez Ankara’ya giden Avni Akyol Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi velisi Semra Ok, Gazete Kadıköy’e konuştu. İmza stantlarında sadece ‘veli’ sıfatı ile bulunduklarını belirten Ok, proje okul adı altında keyfi bir uygulama yapıldığını ve nitelikli öğretmenlerin uzaklaştırıldığını söyledi. İmza kampanyasının fikrinin nasıl çıktığını ise Ok, şu sözlerle anlattı:
“Proje okul velileri olarak iki kez Ankara’ya gittik. CHP, HDP ve MHP ile görüştük. AKP ile de görüşmek istedik ama bizi kabul etmediler. Muhatabımızın, Milli Eğitim Bakanı olduğunu söylediler. Bakan ile görüşmeye çalıştık fakat herhangi bir geri dönüş alamadık. Ankara’dan döndüğümüzde ise imza kampanyası başlattık. 15 bin imza toplamayı hedefledik. Proje okulların iptali için toplayacağımız 15 bin imzayı 24 Kasım’da Milli Eğitim Bakanı’na teslim edeceğiz.”

“MANİDAR BİR TARİH”
Velilerin Ankara’ya gidiş tarihinin 24 Kasım olmasının oldukça manidar olduğunu ifade eden Ok, “24 Kasım’ın sevinç içeren bir gün olması gerekiyor. Her yıl ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanan bu günde, proje okul velileri olarak öğretmenlerimizin okullarından ayrılmaması için dilekçe vereceğiz. Aslında fazlasıyla trajik bir durum yaşıyoruz.” dedi.

“DİNLENİLMEK İSTİYORUZ”
Proje okula karşı sadece velilerin tepki göstermediğini, toplumun çeşitli kesimlerinden de uygulamaya karşı seslerin yükseldiğini belirten Ok, imza sayısının her geçen dakika arttığını söyledi. “15 bin imza hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.” diyen Ok, “Şu anda 10 bin imza toplamış durumdayız. Son güne dek imza toplayacağız. Topladığımız imzaları da hiçbir eylem yapmadan Milli Eğitim Bakanı’na teslim edeceğiz. Bakan Bey bizi dinlesin. Biz sadece dinlenilmek istiyoruz. Bu kadar velinin günlerdir işini, aşını bırakıp neden dört elle bu işe sarıldığını bizden dinlesin.” diye konuştu.

“CESUR OLMALIYIZ”
Bir diğer proje okul kapsamına alınan Cağaloğlu Anadolu Lisesi velisi Osman Berat Öngel ise her şeyi çocuklarının gelecekleri için yaptıklarını ifade ederek, “Proje okul uygulamasına giren okullara bakınca başarılı okulları görüyoruz. Çağdaş, yenilikçi ve Atatürkçü öğrenciler yetiştiren okullar hedef alınıyor, başarıları düşürülmek isteniyor. Bu okullar açıkça baltalanıyor. Veliler olarak biz bu duruma karşı çıkıyoruz. Şu anki proje okul kapsamındaki okullara TEOG sınavından yüksek puan alan öğrenciler girebiliyor. Bunun dışında para, torpil, mevki hiçbiri fayda etmiyor. Öğrenci başarılı olursa girebiliyor. Şimdi ise bu okullara bazı yaptırımlar uygulanıyor. Bizler bu yaptırımların her türlüsüne karşıyız. İmza kampanyasını da sesimizi duyurabilmek, uygulamaya toplumda da karşı olanlar olduğunu gösterebilmek için yaptık. Önümüzde Ankara yolculuğu ve teslim edilecek imzalar var. Çocuklarımız için cesur olmalı ve onlar için mücadele etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

 
Etiketler; proje okul

ARŞİV