'BİZ BUNU HAKETMİYORUZ'

Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı “Kadıköy Geleceğini Kuruyor” töreni Ankara’daki “Barış Mitingi’nde yaşanan patlamadan dolayı iptal edildi

16 Ekim 2015 - 10:16
Kadıköy Belediyesi’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceği “Kadıköy Geleceğini Kuruyor” töreni, Ankara’da yaşanan patlama nedeniyle iptal edildi.
Kadıköy Belediyesi’nin hayata geçireceği 9 projenin açılış ve temel atma törenini iptal edip Ankara’ya hareket eden Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediye binası önünde konuyla ilgili açıklama yaptı. “AB’ye üye olmak isteyen bir ülkenin teröre ve kana bulanması üzüntü vericidir” diyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Tekrar ederek söylüyorum; inancımız ne olursa olsun terörü ortak bir şekilde lanetlememiz gerekiyor. Bütün inancımız ve kararlığımız ile terörü lanetleyeceğiz” dedi. CHP’li milletvekillerinin olay yerine gittiği bilgisini veren Kılıçdaroğlu, “Öncelikle tablonun netleşmesini bekleyeceğiz. Bir gerçeğin altını çizmemiz gerekiyor. Çok özel bir suçlama yapmak istemiyorum ama bu ülke böyle mi yönetilmeli? Biz bunu hak etmeyen güzel bir ülkeyiz” diye konuştu.
Her şeyin Ortadoğu’da başlayıp Türkiye’ye geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Defalarca uyardık. Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin dedik. Ben konuşmayayım da ne yapayım! Son derece sıkıntılı vaziyetteyim. Güzel bir ülke olsun istiyoruz. İçim kan ağlıyor yazık bu ülkeye” dedi.

NUHOĞLU: “DEMOKRASİDEN BAŞKA BİR REJİM MÜMKÜN DEĞİL”
Tören alanında toplanan Kadıköylülere seslenen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Ankara’daki patlamadan dolayı çok üzgün olduğunu söyleyerek,  “Demokrasiden başka bir rejim mümkün değil. Barış ve kardeşlik içinde yaşayabiliriz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Kadıköy’den katliama tepki


Ankara saldırısının yaşandığı gün, Kadıköylüler katliamı protesto etmek için Boğa Heykeli önünde ve Kadıköy İskele Meydanı’nda oturma eylemi yaptı
 
Ankara katliamının yaşandığı 10 Ekim Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenleyeceği tören iptal edildi. Törenin iptal edilmesinden sonra Ankara’daki saldırıyı protesto etmek isteyen CHP’liler Kadıköy’de oturma eylemi yaptı. Eyleme CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de katıldı. Boğa Heykeli Meydanı’nda toplanan grup “Barış mitingine yapılan saldırıyı kınıyoruz” ve  “Barış için savaşacağız”  yazılarının yer aldığı dövizler taşıdı.
Ankara’daki saldırının yaşandığı gün Kadıköy’de başka bir oturma eylemi de saat 16:00’da Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlendi. HDP’nin çağrısıyla toplanan yüzlerce kişi Ankara’daki katliamı lanetledi. 1 saat oturma eylemi yapan kitle Kadıköy’den vapurlarla karşıya geçerek Taksim’de düzenlenen merkezi eyleme katıldı.

TAKSİM’DE BÜYÜK YÜRÜYÜŞ
Ankara’daki katliama tepki göstermek için 10 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’de Taksim İstiklal Caddesi’nde protesto yürüyüşü yapıldı. Taksim Tünel’de toplanan binlerce kişi “Katilleri tanıyoruz! Faşist saldırı ve katliamlara karşı direneceğiz” pankartının arkasında Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşte sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”  sloganları atıldı.

 
Dünya, Türkiye için ağladı…

Ankara’daki kanlı katliam, dünyanın gündemine de ‘acılı bir bomba’ gibi düştü

Ankara’da ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi’ mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamalara dünyadan tepki yağdı. Rusya, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa2NIN da aralarında bulunduğu pek çok ülke, başkent Ankara’ya telefon, mesaj ve telgraf yoluyla başsağlığı iletti.
Dünyanın farklı ülkelerinden pek çok ünlü isim de sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajlarla saldırıyı kınadılar. Apple Ceo’su Tim Cook, “Türkiye’de bombalamadan etkilenen herkes için dualar, başsağlığı ve umut diliyorum” derken, ünlü model Adriana Lima, “Düşüncelerim ve dualarım saldırı kurbanları, aileleri ve Türk halkıyla” mesajını yazdı.

“NE KEDER NE DE ZAFER…”
Amerikan New York Times gazetesi, Türkiye’deki son gelişmelerin değerlendirildiği bir analiz-haberde ‘Kederde ve zaferde, Türkler hâlâ bölünmüş’ ifadesini kullandı. Modern Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısı ve öncesinde Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Nobel Kimya Ödülü’ne değer görülmesinin Türkleri bir araya getirmeye yetmediğinin vurgulandığı haberde, Türkiye uzmanlarının görüşlerine yer verildi.

“ÇARE TÜRKİYE”
Kış aylarında İstanbul’da film çeken ünlü oyuncu Russell Crowe, Türkiye için çok üzgün olduğunu belirterek, ‘‘Türkiye için çok üzgünüm. Güzel insanlar, güzel ülke… Karanlık bir gün. Sevgilerimi gönderiyorum” ifadesini kullandı. Birlik ve barış desteği sunan İngiliz müzik grubu Oi va Voi, “Türkiye; sizinle yastayız. Size barış diliyoruz” derken; Amerikan alternatif rock grubu One Republic de  “Kalbimiz Türkiye’de… Kalbimiz, Türkiye’de yaşananlardan etkilenen ailelerle birlikte çarpıyor. Güzel insanlar, güzel ülke…” mesajını yayınladı. Dünya futbolunun büyük yıldızlarından, Galatasaray’ın eski oyuncusu Drogba, “Çare Türkiye” paylaşımıyla yaşanan acıya ortak olurken, eski Fenerbahçe oyuncusu Alex De Souza ise Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

“TERÖRE İNAT; BARIŞ…’’
Türkiyeli ünlü isimler de yayınladıkları mesajlarla saldırıyı lanetledi.
Hale Soygazi: Bir barış yürüyüşünü sabote edenleri lanetliyorum!
Cem Yılmaz: Teröre, insan hayatını hiçe sayan her fikre lanet olsun.
Barış Atay: Gideceksiniz, bu ülkenin güzel halkları kazanacak.
Fırat Tanış: Korkmuyoruz! Barış kazanacak.
Ceylan Ertem: Ankara... Kalbim hızla çarpıyor, çok üzgünüm!
Demet Akbağ: ‘Sözün bittiği yer’ dedik ama o yere hâlâ varmış değiliz, ne acı…
Halit Ergenç: Gencecik canlardan, umuttan ve barıştan daha kıymetli ne var?
Mahsun Kırmızıgül: Lanet olsun size ey katiller! Siz ne yaparsanız yapın, inadına barış! 
Haluk Bilginer: Barış mitinginde bomba patlatan hangi alçak ya da alçaklar olabilir? Barış kimin, kimlerin işine gelmez? Lanet olsun size!..
Emre Kınay: Terör, aşağılık bir korkutarak menfaat sağlama mekanizmasıdır. Bunu devreye sokan herkesi lanetliyorum.
Mert Fırat: Suruç’un bombacılarının ortaya çıkarılmamasının sebebi buymuş demek ki. Daha çıkaracakları savaş, alacakları canlar, ağlatacakları analar var.
Ahmet Mümtaz Taylan: Bu katliam; planlayan, yaptıran, çanak tutan, bu acıdan nemalanmayı hesaplayan alçaklara da yaşanacak, sömürecek bir ülke bırakmayacak.
Şebnem Bozoklu: Bu memleketi barış kurtaracak!
Selçuk Yöntem: Bu ne vahşettir, lanet olsun bunu yapanlara!

Etiketler; Gar katliamı

ARŞİV