'Dayağımı Yer misiniz?'

Kadına şiddeti tiyatro oyunuyla önlemeyi amaçladılar ve ‘Dayağımı Yer misiniz?’ oyununu sahnelediler...

30 Kasım 2011 - 11:26

Gün geçmiyor ki kadına şiddet haberi duymayalım. İnsanı derinden yaralayan bu konu birçok platformda tartışıladursun, Kadıköy Kent Konseyi somut bir çalışma başlattı ve kendi çapında konuya dikkat çekti. Türk tiyatrosunun, duruşuyla sevilen ve sayılan ismi Ali Erdoğan’ın desteğini alarak bir tiyatro oyunu hazırlayan Kadıköy Kent Konseyi kadına şiddeti eleştirerek dikkat çekti.

PROFESYONELLERE TAŞ ÇIKARTAN PERFORMANS
Oyunun ismi “Dayağımı Yer misiniz?”. Başrollerde ise Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serap Ören yer alıyor. Sahrayıcedid grubunun başkanı Nalan Aşkın’ı ve Kıymet hanımları da oyundaki performanslarıyla unutmamak gerek. Ya Nüvit Şahlıoğlu… Oyunu izlemeniz lazım. Kadıköy Kent Konseyi’nin Başkanı Nüvit Şahlıoğlu’nu hep mimar, sosyal ve siyasi bir kişilik olarak tanıdığımız için tiyatro sahnesinde muhteşem bir performans sergileyeceğini hiç düşünmemiştik. Şahlıoğlu bizi yanılttı ve başarılı performansıyla salondan büyük alkış aldı.
ALİ ERDOĞAN’IN PROFESYONEL DESTEK SAĞLADI
Oyun, gelecekteki benzer çalışmaları ve oyundaki performansıyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Nüvit Şahlıoğlu, oysa eski bir tiyatrocuymuş. Üniversite yıllarında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde Tuncay Özinel’in talebesi olmuş. Daha sonra Harbiye sahnesinde deneme sahnesi adı altında yarı profesyonel çalışmalara katılmış. Dayağımı Yer misiniz? oyununu ise üçüncü defa sahneleyen Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Ekibi bu oyunla bir gerçeği trajikomik şekilde yorumlamışlar. Tiyatrocu Ali Erdoğan ve ekibinin profesyonel katkıları ve sinevizyonlu sunumuyla muhteşem bir eser ortaya çıkmış. Zaman zaman ufak panellerle izleyicilere bilgi verilmesi de ihmal edilmemiş.
YENİ OYUN HAZIRLIĞI SÜRÜYOR
Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Ekibi’nin “7 Karılı Gürbüz” isimli oyun için Ali Erdoğan ile hazırlık içinde olduğunu öğrendiğimiz Şahlıoğlu, sanatın herkese açık olduğunu Kadıköy’de tiyatro salonlarının sayısını arttırmak gerektiğini ve insanları sanatla buluşturmak gerektiğini söyledi.
Mustafa SÜRMELİ
 

ARŞİV